Venezuela'da seçim: Panama'dan Gonzalez'i tanıma kararı, 7 AB ülkesinden çağrı

Venezuela'da resmi seçim sonuçlarına itiraz eden muhalifler ve Maduro'nun destekçileri sokaklara çıktı. Panama Gonzalez'i 'meşru başkan' olarak tanırken, 7 AB ülkesi 'şeffaflık' çağrısı yaptı.

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Venezuela'da devlet başkanlığı seçiminin ardından başlayan tartışmalar devam ediyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, dün destekçileriyle Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'te bir araya gelirken, muhalefet lideri Maria Corina Machado ise başkent Caracas'taki Las Mercedes semtinden destekçilerine seslendi. Bir diğer Amerika ülkesi Panama, muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez'in Venezuela'nın 'meşru devlet başkanı' olarak tanıdı. Avrupa Birliği'ne (AB) üye yedi ülkeden de Caracas yönetimine 'şeffaflık' çağrısı geldi. 

Haberin Devamı
Yarış kızıştı: En fazla emekli promosyonu veren banka belli oldu En dayanıklı arabalar seçildi: Alman markası öne çıktı İBB duyurdu: İşte İstanbul'un en riskli ve güvenli ilçeleri 'Gönül Dağı'na Kiraz geliyor: Öykü Gürman kadroda 'Kızılcık Şerbeti'ne konuk olan oyuncular 2024'ün en iyi araçları seçildi: Japon markaları zirvede