Vergi daireleri gece yarısına kadar açık olacak

Yapılan vergi borçlarının ödemesini son günü olması nedeniyle vergi daireleri saat 24.00'a dek açık olacak. Ödeme yapacak kişiler de sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

Abone ol

DUVAR - Vergi yapılandırması kapsamındaki borçların ödenebilmesi için vergi daireleri saat 24.00'e kadar açık olacak.

İçişleri Bakanlığı, vergi ödemelerini yapacak kişiler ve ilgili kamu kurumlarında çalışanlar, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yapılandırma kapsamındaki borçların son ödeme süresi bugün saat 24.00’te sona ereceğinden, ödeme yapmak üzere vergi daireleri ile diğer kamu idarelerine gidecek vatandaşlarımız ile ödemelerin yapılması için açık bulundurulacak vergi dairelerinde ve kamu idarelerinde görevli personel, bugün 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlamasından gece saat 24.00’e kadar muaf tutulacaktır.”

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da yapılandırılan borçların peşin ödeme veya birinci taksit ödemeleri için son günün 1 Mart olduğu ve bu sürenin uzatılmasına yasal imkan bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada vergi dairelerinin yanı sıra Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıflar Bankası şubelerinin de saat 24.00'e kadar açık olacağı belirtildi. (HABER MERKEZİ)