Vergi paketi sunan vekilin şirketi 5 yıldır vergi ödemiyormuş

Vergi paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök'ün ve eşinin şirketlerinin vergi ödemediği ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - AK Parti’nin hazırladığı vergi paketinin ilk imzacısı olan AK Parti Milletvekili Nilgün Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı şirket son 5; Ök’ün ağabeyiyle birlikte kurduğu şirket ise son 3 yılda hiç vergi vermedi.

Evrensel'den Uğur Zengin'in haberine göre teklifin ilk imza sahibi Ök, komisyona yaptığı sunumda, “Biz, burada, kazanan yani zaten kurumlar vergisi ödeyen, ödemeleri gereken ama kurumlar vergisi doğmuş fakat almış oldukları teşvikler, istisnalar vesairelerle kurumlar vergisi ödeyemeyen yani ödemez hale gelenlere diyoruz ki: ‘Evet, siz kazanıyorsunuz, en azından kazancınızın yüzde 10’unu da asgari olarak, vergi olarak verin.’ Buradaki getirmiş olduğumuz düzenleme bu. Burada, bir şekilde vergiden muaf olmuş ya da alınması gereken, biraz daha sermaye ye yönelik vergiyle ilgili düzenleme” ifadelerini kullanmıştı.

Ök’ün eşinin üzerine kayıtlı aile şirketi Gelişim Mühendislik 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç vergi vermedi. Ök’ün ağabeyi ile 2014 yılında kurduğu Doğa Plastik ise 2021, 2022 ve 2023 yıllarında hiç kurumlar vergisi ödemedi.

AK PARTİLİ VEKİLLERİN VERGİ KARNESİ

Vergi paketinin imzacıları arasında yer alan AK Partili Milletvekili Cantürk Alagöz’e ait Alagöz Holding de son 3 yılda kurumlar vergisi vermedi. Teklifin imzacılarından AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’e ait Örnek Yemek de son 3 yılda hiç vergi ödemedi.

(HABER MERKEZİ)