‘Vergide Adalet’ eylemleri 25. haftasında

‘Sağlık Çalışanları Vergide Adalet İstiyor’ başlıklı eylemler, 25. haftasında devam etti.

Abone ol

DUVAR - Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu (TTB AHEK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES) başlattığı, illerde sağlık emek-meslek örgütlerinin de katıldığı ‘Sağlık Çalışanları Vergide Adalet İstiyor’ başlıklı eylemler, 25. haftasında devam etti. Aile sağlığı merkezi (ASM) çalışanları basın açıklamaları düzenledi, pankartlar ve dövizler taşıdı, kokartlar taktı.

‘Vergide Adalet’ eylemleri, ASM’ler için vergi kesintileri yıl içinde sabit kalana ve kesinti oranı üst sınırı yüzde 15 olana dek her çarşamba süreceği belirtildi.

Sağlık emek-meslek örgütleri bu hafta yaptıkları açıklamada, “Toplumun içinde olan; toplumun sağlığını korumak, sağaltmak, sürdürülebilirliğini sağlamak için çaba sarf eden sağlık çalışanlarının, halkın yoksullaşması karşısında suskun kalması beklenemez. Hem kendi haklarımız hem de halkın sağlık hakkı için bu adaletsizliğin karşısında durmaya devam edeceğiz.

Çalıştığımız hastane işletmeleri sıfır vergi verirken, çalışanlardan %35 vergi almak, vergide adaletsizliğin en açık örneğidir. Milyonlarca lira kâr eden şirketlerden %15 bile vergi alınmazken, çalışanlardan %35 vergi alınmasını kabul etmiyoruz” denildi.