Veyis Ateş'ten ses kaydı savunması: Montajlama olduğu açık

Sezgin Baran Korkmaz'dan 10 milyon euro istediğine dair ses kaydı çıkan Veyis Ateş, "Montajlama" iddiasında bulundu. Ateş artından TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef aldı.

Abone ol

DUVAR - Veyis Ateş, Sezgin Baran Korkmaz'la yaptığı telefon görüşmesine ait ses kayıtlarının gerçek olmadığını iddia etti. Twitter adresinden açıklama yapan Ateş, kayıtların montaj olduğunu öne sürdü.

Ateş şu ifadeleri kullandı:

"Sosyal medyada bana ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı yayınlanmıştır. Sezgin Baran Korkmaz ve örgütünce, yasa dışı yollarla kaydedilen ve farklı telefon konuşmalarımdan kaydedilerek oluşturulan bu ses kaydının, montajlanma yöntemiyle oluşturulduğu açıktır.
Ulusal ve uluslararası yargıda dolandırıcılık iddiasıyla aranan, katıldığım televizyon programına bağlanıp 'Benim ABD'de hiçbir hukuki sorunum yok ve aranmıyorum.' dedikten 24 sonra, ABD'nin talebiyle Avusturya'da tutuklanan, kendi ifadesiyle 'Tanrının yetiştirdiği bu özel insanın' yurtiçi ve yurtdışındaki bağlantıları bana yapılan bu son kumpasla kendini deşifre etmiştir.

Sahibi tutuklanan birtakım şahıslar, iş üstü yakalanmanın telaşıyla alelacele montajlanmış bu ses kaydını, tıpkı geçmişteki örnekleri gibi sosyal medyada servis etmişlerdir. 'Bu özel insan' nihayet yargı önünde hesap verecektir.
Bir kez daha tekraren ifade ediyorum. Bu ses kaydı oluşturulmuş bir ses kaydıdır. Büyük bir hezeyan yaşayan bu şahısla yaptığım hiçbir telefon görüşmesinde kendim veya başkaları adına herhangi bir maddi talebim olmamıştır.
İftira ve hakaret niteliği taşıyan bu ses kaydını oluşturanlar, Sezgin Baran Korkmaz'ın medyadaki paralel yapılanmaları ve bu kumpasa aracılık yapanlar hakkında hukuki haklarım mahfuzdur. Bilgilerinize saygıyla sunarım."

Veyis Ateş bir süre sonra da TİP Milletvekili Ahmet Şık'ı hedef aldı. Ateş, "SBK'nın medya ve siyasetteki beslemeleri hazır olun, daha çok şey konuşacağız" diyerek bazı suçlamalarda bulunmaya hazırlandığı mesajını verdi. Ateş paylaşımında şöyle dedi:

Ahmet Şık; dokunulmazlık zırhına sığınıp, Sezgin Baran Korkmaz'ın omzundan bana ateş açma...
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile tanışıklığımı öğrenince bana, Bakan Bey'le siyaseten uzlaşamadığını fakat tavrını çok beğendiğini söylemedin mi? Beş dakikalığına bile olsa Sayın Soylu ile bir araya gelme arzunu dile getirdin mi, getirmedin mi?
SBK`nın medya ve siyasetteki beslemeleri hazır olun, daha çok şey konuşacağız.
Elbette, başkaları gibi iftira atmadan, kumpas kurmadan...

Ne olmuştu?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, sabah saatlerinde Veyis Ateş ile hakkında kara para aklama soruşturması olan SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz arasındaki 12 dakikalık görüşmenin kaydının bir bölümünü yayınladı. Şık, "Veyis Ateş ile Sezgin Baran Korkmaz arasında geçen 12 dakikalık konuşmanın, İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında bahsettiği kısmına ait ses kaydı budur” diyerek, ilgili konuşmanın Youtube'a koyduğu bölümünü paylaştı. (HABER MERKEZİ)