Vezir Parkı'na beton döküldü!

İstanbul Fatih, Seyit Ömer Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı son bir yıl içerisinde bambaşka bir alana dönüştü. Fatih Belediyesi yapılan değişikliklerin yapılacak "yeni bir düzenleme ile ilgili olduğunu" açıkladı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Fatih, Seyit Ömer Mahallesi'nde bulunan bir çocuk parkı son bir yıl içerisinde büyük bir değişime uğradı. Mahalle çocuklarının oyun alanı olan parktan önce salıncaklar ve kaydıraklar kaldırıldı. Sonra bu alanlara beton döküldü. Beton bölgeye ise bir çay ocağı yerleştirildi. Fatih Belediyesi ise çalışmaların yapılacak yeni bir düzenlemeyle ilgili olduğunu açıkladı.

'ARTIK BURASI BİR PARK DEĞİL'

Habertürk Gazetesi'nden Esra Boğazlıyan'ın görüştüğü mahalleli parkın yok olmasına ise tepkili. Şikayet hattında görüşlerini açıklayan Sabriye Korucu, "Bir sokak arkada pazar kuruluyor. Eskiden çocuklarımızı getirip parka bırakır, gönül rahatlığıyla alışveriş yapardık. Hem aklımız kalmazdı hem de çocuklar güzel vakit geçirirdi. Bu çay ocağını yapmak için kaydırak ve salıncakları kaldırdılar. Artık burası bir park değil. Şu anda hiçbir amaca hizmet etmiyor. Bölge halkı burayı kullanamıyor" diye konuştu.

Bölgede yaşayan bir başka mahalleli Kenan Hacısalihoğlu ise, "Bir apartman kadar bile yer kaplamayan küçücük parkı yok edip çay ocağı koymanın ne manası var? Belediyeye şikâyetlerimizi ilettik, bekliyoruz..." diye görüşlerini bildirdi.

Fatih Belediyesi yetkilileri ise konu hakkında sadece, 'Oyun alanı genişletilecek, programlama yapıyoruz' açıklamasını yaptı.