Vicdan Vakfı'nın Psikolojik Destek Yardımları programı başlıyor

Vicdan Vakfı'nın ruhsal travma yaşayanlar için oluşturduğu Psikolojik Destek Yardımları'na başvurular başlıyor.

Abone ol

DUVAR - Vicdan Vakfı, ihtiyaç hissedenlere yönelik Psikolojik Destek Yardımları'nı (PDPY) başlatıyor. 

Ruhsal travma yaşayanlar için bir destek mekanizması oluşturmayı hedefleyen programın başlangıcında, anlaşmalı klinik ve uzman ücretlerinden yüzde 40 indirim, ilerleyen dönemde ise tam destek sağlanması planlanıyor. 

PDPY programına tutukluluk, hükümlülük ve adli soruşturma yaşamış kişiler ve birinci derece yakınları, adaletsiz uygulamalara maruz kalmış kişiler ve birinci derece yakınları, toplumsal ve mahalle baskısı yaşamış kişiler ve birinci derece yakınları ve psikolojik destek almak için maddi imkanı olmayan bireyler başvurabilecek. 

KATILIM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

PDPY programına katılmak isteyenler, Vicdan Vakfı'nın internet sitesi üzerinden, haftada üç gün uygun randevu saati bulunacak olan ön görüşme randevusunu alarak başvuru yapabilecek. 

Randevu sırasında uzman gönüllülerle yapılacak görüşmede ihtiyaçlar belirlenip uygun destek yönlendirmesi yapılacak. 

Ön görüşme sonrasında PDPY programına kabul edilen yararlanıcılar, anlaşmalı uzman veya kliniklerden hizmet almaya başlayacak. Belirlenen indirim destek süresi boyunca geçerli olacak. Yararlanıcılar, bireysel ve grup terapileri, aile ve çift danışmanlığı, ebeveyn danışmanlığı gibi çeşitli desteklerden faydalanabilecek.

Programa ilişkin daha detaylı bilgilere ve başvuru ekranına bu adresten ulaşılabilir. 

(HABER MERKEZİ)