Vietnam'da toprak kaymaları: 11 kişi hayatını kaybetti

Vietnam'ın Ha Giang bölgesinde şiddetli yağışların ardından toprak kaymaları meydana geldi, en az 11 kişinin yaşamını yitirdiği, dört kişinin yaralandığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Güney Asya ülkesi Vietnam'da şiddetli yağışlar sonrası yaşanan toprak kaymalarında 16 kişilik bir araç toprak altında kaldı. Devlet basınına yansıyan haberlerde, en az 11 kişinin öldüğü, bazı kişilerin ise kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, aralarında askerlerin ve sivillerin de olduğu arama-kurtarma ekipleri, Ha Giang bölgesinde yaşanan heyelanın ardından 11 kişinin cansız bedenlerine ulaştı. Toprak kaymalarında dört kişinin de yaralandığı belirtildi. Yerel yetkililer, toprak altında kalan araçta kaç kişinin bulunduğunun henüz bilinmediğini, şiddetli yağışlar sonrasında çalışmaların güçlükle devam ettiğini bildirdi. 

BİR GÜNDE 280 MİLİMETRE YAĞIŞ DÜŞTÜ

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, yerel yetkililer ve ilgili hükümet kurumlarına talimat vererek afetle ilgili derhal çalışma başlatmalarını ve başka yağış ve heyelan durumunda müdahale etmeye hazır olmalarını istedi. Vietnam Ulusa Hidro-Meteoroloji Tahmin Merkezi'nin verilerine göre, son 24 saat içinde bölgeye 280 milimetre yağış düştü. Merkez, Ha Giang, Lao Cai, Tuyen Quang ve Yen Bai bölgeleri için su baskını ve heyelan uyarısı yaptı. 

Vietnam'da her yıl sel ve tayfunlarda yüzlerce kişi hayatını kaybediyor. Hükümetin paylaştığı resmi rakamlar, geçen yıl 389 kişinin öldüğünü, 668 kişinin yaralandığını gösteriyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)