Viranşehir Belediye Başkanı İnan: Hayvan Yasası'nı uygulamayacağız

Viranşehir Belediye Başkanı Serhat Dicle İnan, belediye meclisi toplantısında ‘Sokak Hayvanları Yasası’nı eleştirerek, bunu uygulamayacaklarını söyledi.

Abone ol

URFA - Kamuoyunda tartışmalara neden olan ve hayvanların öldürülmesine imkan tanıyan 'Sokak Hayvanları Yasası'na tepki gösterenlerden biri de DEM Partili Viranşehir Belediye Başkanı Serhat Dicle İnan oldu. 

İnan, belediye meclisi ağustos ayı ilk olağan toplantısında konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, yasayı uygulamayacaklarını söyledi.

'BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE AYNI GÖRÜŞTE'

İnan, yasanın, hayvanların öldürülmesi yerine ötanazi kavramını getirdiğini ancak ötanazinin de öldürme anlamına geldiğini belirtti. Ayrıca İnan, yasada yapılan değişikliklerin hayvanların korunmasını sağlamadığını ifade etti. İnan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın da yasayı tanımadığını ve uygulamayacağını açıkladığını hatırlatarak, Gülpınar’a destek verdiklerini ve hiçbir canlının öldürülmemesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

İnan, Viranşehir Belediyesi olarak hayvanların öldürülmesinin yerine, onları koruyacak ve zararsız hale getirecek şekilde çalışmalar yürüteceklerini ifade etti.

İnan, İsra Suresi’nin 33. ayetinde Allah’ın verdiği canın yalnızca Allah tarafından alınabileceğinin belirtildiğine dikkat çekerek, bu ilkenin sadece insanlar için değil, tüm canlılar için geçerli olduğunu vurguladı. İktidar partisinin İslam ve inanç üzerinden siyaset geliştirmesine rağmen, bu yasaların inançlarla çeliştiğini de sözlerine ekledi.