Vladimir Putin, Karadeniz Filosu Komutanı'nı görevden aldı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Karadeniz Filosu Komutanı Amiral İgor Osipov'u görevden aldı. Osipov'un yerine Koramiral Viktor Sokolov getirildi.

Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Karadeniz Filosu Komutanlığına Amiral İgor Osipov'un yerine Koramiral Viktor Sokolov’u atadı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Karadeniz Filosu'ndaki bir kaynak, Sivastopol şehrinde yapılan Karadeniz Filosu Askeri Konseyi üyelerine yeni komutanın tanıtıldığını söyledi.

Kaynak, "Açık bir etkinlik yapılmadı ve muhtemelen şehirdeki ‘sarı’ terör tehdit seviyesi yüzünden yapılmayacak” dedi.

Bir diğer kaynak ise "Rusya’nın özel askeri operasyonu devam ederken kimse bu tür atamaları alenen bildirmek zorunda değil. Bu normal" diye konuştu.

KIRIM'DAKİ PATLAMALARIN ARDINDAN GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ

Görevden alma kararının Kırım'daki saldırıların ardından gelmesi dikkat çekti. Rusya, Ukrayna'ya ait olan Kırım'ı, 2014 yılında ilhak etti. Rusya'nın Karadeniz Filosu Komutanlığı da Kırım'daki Sivastopol şehrinde bulunuyor.

Kırım'daki Saky hava üssünde 9 Ağustos günü patlamalar sonrası meydana gelmiş Rus savaş uçaklarının hasar görmüştü.

Ukrayna saldırıyı üstlenmedi ancak Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 10 Ağustos'taki açıklamasında "Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli" dedi. 

16 Ağustos'ta ise Kırım'ın kuzeyindeki Dzhankoi kasabası yakınlarında bir elektrik trafo merkezinde patlama oldu. Mayskoye Köyü yakınlarında bulunan geçici mühimmat deposunda da patlama yaşanmıştı. Rusya'nın Kommersant gazetesi ise Kırım'ın merkezindeki Hvardiyske bölgesi yakınlarındaki bir hava üssünden dumanların yükseldiğini belirtmişti. (HABER MERKEZİ)