Vurmalı Çalgılar Festivali'ne başvurular başladı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları dünya müzisyenleriyle birlikte sahneye çıkaran, Dinçer Özer'in öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali’ne başvurular başladı.

Abone ol

ANKARA - Vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer önderliğinde düzenlenen Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali’nin 12’incisi, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası işbirliği ve desteğiyle gerçekleşiyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 19 MART 2018

Festival, okul öncesi, ilk, orta, lise, üniversite ve özel vurmalı çalgılar toplulukları ile engelli topluluklarını kapsıyor. Festivale katılmak isteyen okullar için son başvuru tarihi 19 Mart 2018. Başvuru için gerekli bilgilere internet ortamından ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ulaşmak mümkün.

Başvuran okullardan seçilen öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sahnesinde yurt dışından gelen öğrenci toplulukları ve dünyaca ünlü sanatçılarla aynı sahneyi paylaşacaklar.

OKULLARA VURMALI ÇALGILAR ODASI

Vurmalı çalgılar sanatçısı Dinçer Özer festivalin hedeflerini sıralarken şunları söyledi, “Anadolu kültürümüzün vazgeçilmez bir ögesi olan davulu öne çıkartmak,hak ettiği noktada tanıtımını sağlamak, bu vesileyle eğitimdeki faydalarını göstermek,her okula bir vurmalı çalgılar odası kazandırmak, çocuk ve gençlerimizin kendilerini ifade edebilecekleri sanat ortamını sunmak ve bu yolla okullarda heyecanla başlayan bir hazırlık ortamı yaratarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amaçlarımızdan bazıları...

Aynı sahneyi paylaşacak olan engelli bireylerin kardeşlerimizin de aidiyet duygularının güçlenmesi ve başardım duygusuna en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayan vurmalı çalgılar yönteminin bu gruplardaki faydası üzerine farkındalık sağlamayı hedefliyoruz.” (DUVAR)