WhatsApp, Hindistan'da Facebook'u geçti

Salı günü yapılan bir medya etkinliğinde yeni video arama özelliğini duyuran WhatsApp, mesajlaşma ve sesli arama hizmetinin, en büyük marketi olan Hindistan'da aylık 160 milyon aktif kullanıcı tarafından kullanıldığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre, Hindistan'da WhatsApp 160 milyon aktif kullanıcıya sahip. Buna karşılık Facebook'un Hindistan'da aktif kullanıcı sayısı 155 milyon.

Hindistan'da bu kadar fazla kişinin WhatsApp'ı kullanıyor olması şaşırtıcı değil. Tesisatçıdan balıkçıya hangi hizmeti ararsanız arayın, ülke içerisinde WhatsApp'ı kullanabiliyorsunuz. Hatta polis gibi devlet organizasyonları da WhatsApp'ı kullanmakta ve öğretmenler de öğrencilerle hızlı şekilde iletişime geçebilmek için bu platformu kullanıyor.

WhatsApp'ın Hindistan'da başarılı olmasının sebeplerinden bir diğeri de platformlar arası çalışabilmesi. WhatsApp'ın Hindistan'a dönemde pek çok kişi klasik SMS'lerle iletişim kurmaktaydı.

Ayrıca Batı'daki ülkelerin çoğunun aksine Hindistan'daki hizmet sağlayıcılar bedava mesaj imkan tanımıyor. Bu da WhatsApp'ın ülke içerisinde bir anda kendine bir yer bulmasını sağladı. Ayrıca WhatsApp, şu anda 10'dan fazla yerel Hint dilini destekliyor. (Kaynak: Chip