WhatsApp kullanıcılarına 'videolu' geçiş

Geçtiğimiz yıl sesli arama özelliğini ekledikten sonra pek çok irili ufaklı özelliği daha ekleyen WhatsApp, nihayet uzun süredir beklenen video arama özelliğini devreye almaya başladı. Android platformundaki beta sürümünde başlayan özellik yakında tamamen açılacak.

Abone ol

DUVAR - Skype ve Facetime'da olduğu gibi, görüntülü görüşme özelliği WhatsApp'a da geliyor. İnternet üzerinden ek bir ücret ödemeden video görüşme yapmayı mümkün hale getiren bu güncelleme, yakında kararlı sürümlere eklenecek ve herkes tarafından kullanılabilecek.

Yapılan beta testlerine göre video arama özelliği sorunsuz biçimde çalışıyor. WhatsApp'ın görüntülü arama özelliğini sunmaya başlaması, kullanıcılar için de önemli bir geçişin habercisi olabilir. Zira görüntülü görüşme henüz beklenen seviyede bir yaygınlığa ulaşmış değil.

GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞMEYİ PATLATABİLİR

3G'ye geçişten sonra operatörler görüntülü görüşme için özel paketler hazırlasa da tüketicide bir karşılık bulamadı. Skype ve Facetime gibi uygulamalar üzerinden görüntülü görüşmeler yapılıyor olsa da WhatsApp gibi çok daha yaygın bir uygulamanın etkisi farklı olabilir.

WhatsApp'ın görüntülü görüşme özelliği şimdilik Android beta sürümünde. Geniş kapsamlı testlerin Kasım başında tamamlanması ve iOS ile Android platformlarında güncellemenin yayımlanması bekleniyor.