Wimbledon final maçının bileti dudak uçuklattı

Dünyanın en eski tenis turnuvası olan Wimbledon'ın final maçı biletleri karaborsada 40 bin sterline kadar yükseldi.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nın erkekler final maçı bileti karabosada 40 bin sterline (150 bin TL) satılıyor.

DHA'nın haberine göre, Wimbledon Tenis Turnuvası'nda 10 Temmuz 2016 Pazar günü oynanacak tek erkekler final maçının biletleri karaborsada 40 bin sterline satılıyor. Normal satış fiyatı 175 sterlin (yaklaşık 670 TL) olan biletler, İngiliz tenisçi Andy Murray'nin bugün oynanacak çeyrek finali geçmesi halinde 40 bin sterlinin daha da üzerine çıkabilir.

Wimbledon'da 2013 yılı şampiyonu olan İngiliz tenisçi Andy Murray ve 7 kez Wimbledon şampiyonu olan Roger Federer, final maçının favorileri olarak gösteriliyor.

DÜNYANIN EN ESKİ TENİS TURNUVASI

Wimbledon Tenis Turnuvası, 1877 yılından beri, İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenleniyor. Dünyanın en eski tenis turnuvası olan Wimbledon, her yıl Haziran ayının son haftasında başlıyor ve iki hafta sürüyor.

Turnuva, tek erkekler, tek kadınlar, çift erkekler, çift kadınlar ve karışık çiftler olmak üzere 5 kategoride oynanıyor. Tekli klasmanlarda 128 tenisçi yarışırken, çiftlerde 64 çift ve karışık çiftlerde 48 çift turnuvada yer alıyor.

Wimbledon, aynı zamanda çim kortta oynanan tek Grand Slam turnuvası.