WSJ: Elon Musk, Trump'ın seçilmesi için ayda 45 milyon dolar verecek

ABD basınına yansıyan haberlere göre, iş insanı Elon Musk, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın yeniden başkan seçilmesi için çalışan bir gruba ayda yaklaşık 1,5 milyar TL ödeme yapacak.

Abone ol

DUVAR - SpaceX, Tesla ve X gibi şirketlerin sahibi Elon Musk'ın ABD'de eski başkan ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın yeniden seçilmesine odaklanan Super Pac isimli gruba ayda 45 milyon dolar vermeyi planladığı ileri sürüldü.

ABD'nin The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin haberine göre, Elon Musk, temmuz ayından itibaren, Trump'ın seçilmesi için çalışma yürüten Super Pac'a ayda 45 milyon dolar (yaklaşık 1,5 milyar TL) bağışlamayı planladığını söyledi. İki gün önce Trump'a başkanlık yarışında desteğini açıklayan Musk, Bloomberg'in haberine göre, halihazırda Trump'ı destekleyen America Pac isimli gruba da 'büyük miktarda' bir bağış yapmıştı.

'MUSK, BUNU YAPARSA OLAĞANÜSTÜ BİR MEBLAĞ ÖDEMİŞ OLACAK'

Her iki yayın kuruluşu da konuya ilişkin haberlerini Musk'ın planlarına aşina olduğunu ifade ettikleri ama isimlerini vermedikleri kişilerin anlatımlarına dayandırdı. 

The Wall Street Journal'a göre, tahmini net serveti 252 milyar dolar olan ve dünyanın en zenginlerinden biri olduğu ifade edilen Elon Musk, eğer iddia edilen meblağ ve aralıklarla ödeme yaparsa, bu 'olağandışı bir miktar' anlamına gelecek. Gazeteye göre, 2024 yılından bu yana Super Pac'e yapılan en büyük bağışı banker Thomas Mellon'ın torununun çocuğu yapmıştı. Yapılan bu bağışın 50 milyon dolar olduğu ifade edilmişti. 

'HİÇBİR ADAYA BAĞIŞ YAPMAYACAĞIM' DEMİŞTİ

The New York Times (NYT) gazetesinin ulaştığı kayıtlar ise Elon Musk'ın 30 Haziran 2024 itibarıyla Super Pac'e herhangi bir bağışta bulunmadığını ortaya koydu. Öte yandan, Elon Musk, mart ayında sahibi olduğu sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımda 5 Kasım'da yapılacak seçime giden süreçte hiçbir adaya bağışta bulunmayacağını söylemişti. ABD basınına yansıyan son haberler, Donald Trump'ın Pensilvanya eyaletinde düzenlenen bir seçim mitinginde konuşma yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırıda kulağından yaralanmasından iki gün sonra gündeme geldi.

ABD'de kasımda yapılacak seçimde Trump'ın rakibi 2020 yılında da seçim yarışında karşı karşıya geldiği mevcut Başkan ve Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden. İki başkan adayı haziran ayında CNN'de yayınlanan canlı bir münazarada karşı karşıya gelmiş, Biden, tartışmada gösterdiği performans sebebiyle seçim yarışından çekilme çağrıları ile karşı karşıya kalmıştı. Aralarında NYT ve George Clooney'nin de olduğu kişi ve kuruluşlar Biden'a 'Adaylıktan çekil' çağrıları yaparken, 81 yaşındaki Biden, 78 yaşındaki rakibini yenebilecek en iyi adayın kendisi olduğunu savunarak seçimden çekilmeyeceğini söylüyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)