Yabancı yatırımcı borsada hangi şirketlere geldi?

Yabancı yatırımcıların Borsa şirketlerine ilgisi sürüyor. Geçen yılın ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkaran yabancı yatırımcılar bu yıl ise geniş bir yelpazede hisselere ilgi gösteriyor.

DUVAR - TL varlıklara yabancı ilgisi Mayıs 2023 seçimlerinden sonra değişen ekonomi yönetimi ve Merkez Bankası ile birlikte hızlandı. Geçen yılın ikinci yarısında yabancı yatırımcılar hisse senedi ve tahvillerde uzun yılların ardından ilk kez net alıcı pozisyonundaydı. Üst üste gelen uluslararası bankaların raporlarıyla yabancı yatırımcıların hisse senedi piyasasında bankacılık hisseleri başta olmak üzere alıma geçtiğine şahit olduk. Ancak yeni yılla birlikte bu tablo değişmişe benziyor. Yabancı yatırımcılar 2024 yılına holding, sanayi ve hikayesi olan hisselere ağırlık vermeye başladı.

Haberin Devamı
100 bin TL'nin aylık getirisi şaşırttı: En yüksek faizi kim veriyor? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler İslam Memiş'ten 5 gün uyarısı: Altın, döviz, borsa ve bitcoinde... Benzin indirimi öncesi tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Borsada 'kara pazartesi': 'İnce bir çizgi'