'Yakınlarımın dolduruşuna geldim'

Oğullarını öldüren Aslan Güleryüz ifade verdi: "Yakınlarımın dolduruşuna geldim. Çok pişmanım."

Abone ol

DUVAR - Üsküdar, Yavuztürk Mahallesi’nde babaları Aslan Güleryüz tarafından dün evlerinde öldürülen Ahmet ve Onur Güleryüz için bugün öğlen saatlerinde Çekmeköy Nişantepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından iki kardeş Nişantepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

'TEKME ATIP KAÇTIM'

Babasının saldırısından yaralı olarak kurtulan Orçun Güleryüz olayı anlatırken, "Gece bir şey yoktu. Sabah saatleriydi, uyuyorduk. Onur ağabeyimle, babam aynı odada kalıyordu. Biz de Ahmet ağabeyimle aynı odada uyuyorduk. İlk önce Ahmet ağabeyimi bıçaklamış, keserle kafasına vurmuş. Onu öldürürken ben hiçbir şey duymadım. Sonra bana yönelip uyurken başıma keserle vurdu. Tekme atıp iteleyip kaçtım. Onur ağabeyim geldi, 'Baba ne yapıyorsun' dedi. Bu sefer ona vurdu ağabeyim yere yığıldı. İkisini öldürdükten sonra benim peşimden koştu, kaçtım. Komşulardan yardım istedim" dedi.

Kadıköy'de Üsküdar Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalanan Aslan Güleryüz sorgu sırasında suçunu itiraf etti. Güleryüz, “Yakınlarımın dolduruşuna geldim. Çocukların sürekli benden olmadığını söylüyorlardı çok pişmanım” şeklinde konuştu.

Katil zanlısı Güleryüz'ün eşi Songül Güleryüz'ün de bu ayın başında eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olduğu ortaya çıktı. 1 Ağustos'ta polise giden Songül Güleryüz'ün eşi tarafından dövüldüğü, yaralandığı ve cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla şikayette bulunduğu, gözaltına alınan Arslan Güleryüz'ün çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldığı belirtildi. Bu olay üzerine Songül Güleryüz'ün Manisa'daki akrabalarının yanına gittiği öğrenildi. (DHA)