Yanan yurtta bekçi yok!

Adana Aladağ’daki yurt faciasının yaraları sarılmaya çalışılırken siyasetçiler de bölgeye akın etti. CHP ve MHP’nin Adana milletvekillerine göre ciddi dikkatsizlik ve ihmaller var.

Abone ol

ADANA - Adana’da 11’i ortaokul öğrencisi 12 kişinin öldüğü yurt faciası sonrası bakanların ardından muhalefet milletvekilleri de Aladağ’a gitti. CHP Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Aladağ’da yangının çıktığı yurda kimsenin yaklaştırılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Binada çok fazla ahşap malzeme kullanılmış. Verniklenmiş malzemeler, yerlerde sentetik halı hem yangını büyütmüş hem de dumanı artırmış. Kapılar kilitli olunca da bu acı manzara yaşanmış. Ciddi ihmaller var.”

Yöre halkının verdiği bilgiye göre öğrencilerin 200-250 lira karşılığında bu yurtta kaldığını anlatan Uslupehlivan, ihmallerle ilgili şunları söyledi:

“Bu yurtlarda yanıcı madde olmaması gerekiyor. Ama ahşap malzeme yangını büyütmüş durumda. Yangın durumunda müdahale için hazırlık var mı göremiyoruz. Kapıların kilitli olmaması gerekiyordu. Yine yurtta bir bekçi yok.”

'CİDDİ İHMAL VAR'

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da yangın haberinin ardından Adana Aladağ’a gitti. İlçeyi çok iyi bildiğini anlatan Yılmaz, “Burası ekilecek arazinin bulunmadığı, insanların ormancılık ve madenle geçindiği, yoksulluğun hat safhada olduğu bir yerleşim yeri. Okul imkanları kısıtlı olunca öğrenciler eğitim görmek için yurtlarda kalmak zorunda kalıyor. Süleymancıların yurdu olarak bilinen bu yurt eskiden beri var. Devletin buraları denetlemesi gerek. Ciddi dikkatsizlik ve ihmal var görünüyor. Bunların hepsi konuşulacak ama Toroslarda hayat mücadelesi veren çocuklarımızı hiçbir şey geri getiremeyecek.”

Yine aynı 'federasyon'un yurdu

'ÖĞRENCİLER SÜREKLİ AĞLIYOR'

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de Kozan’da yaralı öğrencileri ziyaret etti. Ağır yaralı bir öğrenci olmadığını söyleyen Türkmen ancak öğrencilerin psikolojik olarak çok kötü olduğunu, bazı öğrencilerin sürekli ağladığını anlattı.

Adana'daki kız öğrenci yurdunda yangın: 12 ölü

Yangın merdiveni kilitli olduğu için öldüler