Yangın öfkesi sokağa taştı

Londra'da ucuz malzeme kullanılması nedeniyle 70'e yakın kişinin 24 katlı Grenfell binasında yanarak ölmesine öfke dinmiyor. Bir grup protestocu Kensington Belediyesi'ni bastı.

Abone ol

DUVAR - İngiltere'nin Londra'da en az 30 kişinin hayatını kaybettiği Grenfell Kulesi yangının ardından hükümete öfke sokaklara taştı. 'Grenfell için adalet' ve 'Ellerinizde kan var' yazılı pankartlarla kent çapında yürüyüşler düzenlenirken, bir grup belediye binasını bastı. Yangından kurtulanların yeniden yerleştirilmesi konusundaki taleplere yeterli yanıt veremeyen Başbakan Theresa May de protestocuların hedefinde.

50 ila 60 kişilik bir grup, Grenfell binasının bulunduğu bölgenin bağlı olduğu Kensington ve Chelsea Belediyesi binasını basıp, evsiz kalanların acil yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Eylemciler, May'in yangından kurtulanlarla biraraya geldiği salonun etrafında ve başbakanlık konutunun bulunduğu Downing Street'te de gösteri yaptı. BBC'ye konuşan bir eylemci, "Hiç kimse ne olduğunu bilmiyor. İnsanlar çok öfkeli. Bu insanlar sokaklarda yatmamalı" tepkisini gösterdi.

2 sterlin yüzünden öldüler!

Başbakan May ise 5 milyon sterlinlik acil giyim, gıda ve yiyecek yardım fonu oluşturulduğunu açıklasa da, yangından kurtarılanların nereye yerleştirileceğinin ancak üç hafta içinde belirleneceğini söylemekle yetindi. Yeni evlerin Londra dışında da olabileceği belirtilirken, İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn May'in bu sözlerine tepki gösterdi. Corbyn, yangından kurtulanların aynı bölgeye yerleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak "Sevdikleri yerde yaşayabilmeliler" dedi.

May, Corbyn ve Londra Belediye Başkanı Sadık Khan'ın aksine olayın hemen ardından mağdurlarla buluşmaması nedeniyle de eleştirilerin hedefin. İngiltere Başbakanı, bu tepkilerin ardından dün hastanedeki yaralıları ziyaret etti. (Dış Haberler)