Yangının ardından: Didindim çalıştım, benim hayatım mahvoldu

İzmir’deki yangında zarar gören ev ve işyerleri sahipleri yangına müdahalenin çok geciktiğini anlattı, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

İZMİR - İzmir’in Karşıyaka ve Bayraklı ilçeleri arasında bulunan Yamanlar Dağı'nda, Karatepe mevkiindeki ormanlık alanda çıkan 16 Ağustos'ta çıkan yangın üç gün sonra kontrol altına alınabildi Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli başta olmak üzere birçok ilçenin etkilendiği yangın sonrası soğutma çalışmaları sürüyor.

16 evin yandığı, 87 evin boşaltıldığı, 45 iş yerinin ise tahliye edildiği yangında, zarar gören bölgelerden biri de Karşıyaka'ya bağlı Onur Mahallesi oldu. Birçok evin yandığı mahalle, yangın esnasında da tahliye edildi. Evleri yanan mahalleli günlerdir geceyi sokakta geçiriyor. Mahalle halkı yetkililere destek çağrısında bulundu.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları da bölgede yardım çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Örnekköy’deki sanayi sitesine de sıçrayan yangında çok sayıda işyeri de küle döndü. Hasar tespitinin yapılan sanayide işyerleri zarar gören esnaflar mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

İzmir yangını: Tahribat görüntülendi Kenan Işık'a veda: 'Bir rol modeldi' Meclis’te 6 ayın en yoğun mesaisi: Bu acele ne? TTB'de yeni dönemin yol haritası: Başkan Alpay Azap anlattı Sinan Ateş davasında ilk gün: Duruşmada neler yaşandı? Sinan Ateş'in Mekke'de hurma ikram ettiği görüntüler ortaya çıktı