Yargıtay, Demirtaş ve Yüksekdağ'ı sildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde, HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın isimlerine yer verilmiyor. HDP, başsavcılığa isimlerin neden çıkarıldığını sordu.

Abone ol

DUVAR - Türkiye'deki 94 siyasi partinin tüzükleriyle birlikte yer aldığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın internet sitesinde, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş başkanlarının isimleri yer almıyor.

Diğer partilerin genel başkanı, kuruluş tarihi, telefonu, adresi ve üye sayısının yer aldığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın internet sitesinde, Meclisteki üçüncü parti olan HDP’nin eş başkanlarının isminin yer alması gereken satır boş bırakılmış durumda.

Bu duruma tepki gösteren HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sitesinde Eş Genel Başkanlarının isimlerine neden yer verilmediğini sordu.

HDP NEDENİNİ SORDU?

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği dilekçede "94 siyasi partinin başkanı, kuruluş tarihi, telefonu, adresi ve üye sayısının yer aldığı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının web sitesinde neden HDP Eş Genel Başkanlarının isimlerine neden yer verilmiyor" dedi.

Yıldırım dilekçe ile HDP'nin gerçekleştirdiği tüm kongreleri tarihleri ile birlikte hatırlatarak Eş Genel Başkanlar ile merkez organlara ait tüm evrakları zamanında bildirmiş olduklarına dikkat çekti.

Yıldırım, 22 Haziran 2014 tarihinden bugüne dek görevde olan Eş Genel Başkanlar Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın isimlerinin Başsavcılık web sitesinden çıkarılmasının gerekçelerinin ivedilikle yazılı olarak bildirilmesini istedi.

HDP Eş Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, 4 Kasım 2016’da tutuklanmıştı. Ancak siyasi parti ve tüzüklerin yer aldığı sayfanın 22 Mayıs 2016 tarihli ekran görüntüsünde de HDP’nin “Eş başkanları” satırının boş bırakıldığı görülüyor.

Öte yandan eş başkanlık sistemi bulunan Devrimci Sosyalist İşçi Partisi’nin (DSİP) ‘Eş başkanları’ kısmında, Meltem Oral ve Şenol Karakaş’ın isimleri yazarken, Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) ‘eş başkanı’ kısmına ise yalnızca Kamuran Yüksek’in ismi yazılmış.

Engelsiz Türkiye Partisi’nin “Başkanı” bölümünde ise “Parti başkanı bildirilmedi” ibaresi yer alıyor. (HABER MERKEZİ)