Yargıtay, Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını onadı: DEM Parti'den tepki

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, Selçuk Mızraklı'ya verilen hapis cezasını onadı. DEM Parti karara tepki göstererek "Bu yargı darbesi kamuoyu nezdinde yok hükmündedir" açıklamasını yaptı.

Abone ol

DUVAR -  Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi, görevden alınarak yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasını onadı.

Aynı daire, daha önce bu yönde verilen kararı bozmuştu. Bunun üzerine 29 Kasım 2023'te yeniden yapılan yargılamada başka bir tanık ifadesine dayanılarak aynı ceza verilmişti.

Mızraklı'nın avukatları kararı yeniden Yargıtay'a taşıdı. Mızraklı'nın avukatlarından Muhsin Bilal'in aktardığına göre, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi bu defa cezayı onadı.

Artı Gerçek'in haberine göre, avukat Bilal, kararın Kürtlere barış elinin uzatıldığının belirtildiği bir dönemde alınmasına dikkat çekti ve dairenin aldığı bu kararı 'skandal' olarak yorumladı.

'BERAAT ETMELİYDİ'

Bilal, ayrıca Yargıtay'ın ilk kararının üzerine hukuken Mızraklı'nın beraat etmesi gerektiğini ancak siyasi nedenlerle davanın cezayla sonuçlandığını vurguladı.

DEM PARTİ: KARAR YOK HÜKMÜNDEDİR

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu, Diyarbakır eski Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasının Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi tarafından onanmasına dair açıklama yaptı. "Yargı darbeleri karşısında ne Mızraklı ne de tek bir tutsak arkadaşımız başını eğmeyecek!" başlığı ile yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "31 Mart 2019’da Diyarbakır halkının iradesiyle seçilen ve Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı görevinden kayyım darbesiyle uzaklaştırılan Adnan Selçuk Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 günlük hapis cezası Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından onanmıştır. Bu, hukuki değil siyasi bir karardır. Bu yargı darbesi, başta Diyarbakır halkı olmak üzere Kürtler ve demokratik kamuoyu nezdinde yok hükmündedir."

(ALINTI)