'Yasa değişikliğinin kadınlara yönelik şiddeti teşvik edeceği açık değil mi?'

Kadına yönelik şiddette uygulanan tedbir kararlarının gereklerine aykırılık durumunda zorlama hapis cezasına itiraz yolunun açılmak istendiğini belirten Perihan Koca, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Abone ol

DUVAR - DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, 9.Yargı Paketi’nde yapılmak istenen yasa değişikliği ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da değişiklik teklifi içeren bir maddede kadınlara yönelik şiddette uygulanan tedbir kararlarının gereklerine aykırılık durumunda zorlama hapis cezasına itiraz yolunun açılmak istendiğini belirten Perihan Koca, Bakan Göktaş’a şu soruları yöneltti:

"1. Günde ortalama 3 kadının cinayetle katledildiği ülkemizde " hedeflenen tam olarak nedir? Böyle bir yasa değişikliğinin kadınlara yönelik şiddeti teşvik edeceği açık değil midir?

2. 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’da yapılmak istenen değişikliğin her ne kadar tam olarak uygulanmasa da halihazırda kadınları koruyan tek yasal düzenlemenin ortadan kaldırılması anlamına geleceği açık değil midir? Bu kanunun tamamen işlevsizleştirilmesinin kadınlara yönelik şiddeti arttıracağı açık değil midir?"