Yaşar Güler: Üsteğmen evladımız, hain emir subayımı öldürdü

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay 2'inci Başkanı olarak görev yapan Güler, darbe girişiminde yaşadıklarını ilk kez anlattı. Güler, "Saat 21.25'te yüzleri maskeli darbeciler odamı bastı" dedi.

Abone ol

DUVAR - Dönemin Genelkurmay 2'inci Başkanı olan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 15 Temmuz darbe girişimini anlattı.

Sabah Gazetesi'nden Okan Müderrisoğlu'na konuşan Bakan Güler, 15 Temmuz'da saatler 21.25'i gösterdiğinde yüzleri maskeli darbecilerin makam odasına girdiğini belirtti.

"Yat" komutuna uymarak bir tanesini yere fırlatmasının ardından hepsinin üzerine çullanarak kendisini durduklarını söyleyen Güler, ardından emir subayının sivil kıyafetle içeri girdini anlattı.

Güler, "O haini orada gördüğüm an bu işin ne olduğunu anladım." ifadesini kullandı.

Güler, darbecilerin gözlerini ve ellerini bağladıktan sonra kendisini zorla bir araca bindirerek nizamiyeden çıkarmaya çalıştığını ancak bu plana genç bir üsteğmenin mani olduğunu söyledi.

Üsteğmenin kendisini kaçırmak isteyen emir subayını vurarak etkisiz hale getirildiğini ve böylece kaçırılma girişiminin engellendiğini belirten Bakan Güler, "O gece beni infaz etmekle görevlendirilen emir subayımın öldürülmesi kırılma noktalarından birisiydi." dedi.

Güler, o anları şöyle anlattı: “Sonradan öğrendiğime göre odamdan beni sürükleyerek çıkardıkları zaman bizim personelden birisi nizamiyeyi arayarak, ‘Yaşar Paşa’yı kaçırıyorlar, sakın çıkartmayın’ diyor. Genelkurmay Muhafız Tabur Komutanı Yarbayımız; aracın önüne geçerek hatta kaputa yatarak çıkmasına müsaade etmeyeceğini söylüyor. Bunun üzerine hain emir subayı, kahraman yarbayımızı ateş ederek ağır yaralıyor, bunu gören Muhafız Tabur personeli Üsteğmen evladımız hain emir subayını vurarak öldürüyor. O akşam karar verildiğinde beni öldürmekle görevlendirilen emir subayının öldürülmesi kırılma noktalarından birisi. Ağır yaralanan Yarbayımız bir sene yoğun bakımda tedavi gördükten sonra çok şükür sağlığına kavuştu." 

Eşine ise "Yaşar paşayı vurdular, öldü." denildiğini söyleyen Milli Savunma Bakanı, "Onlar için problem bendim. Bunların asıl yüzünü, her şeyi bilen tek bir adam var. O da benim." ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)