Yassıada’dan yaslı adaya: Bir rant simgesinin çöküşü

İçinde lüks bir otel, sembolik deniz feneri, bungalovları olan Yassıada’nın geleceği belirsiz. Milyonlarca lira harcanan adaya gelen giden yok.

Sadık Güleç

 Açılışı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapıyor, bütün televizyonlar konuşmayı canlı yayınlıyordu. Tören, Türkiye’de sağın en simgesel adreslerinden biri olan Yassıada’daki tesisler içindi. NTV öğle yayınında Erdoğan’ın, “Ben buraya Yassıada demiyorum, yaslı ada diyorum” şeklindeki sözleri verildiğinde arka fondan “Neresi yaslı be, canına okumuşsun” şeklinde bir söz duyuldu. Kanalın tecrübeli sunucusu Oğuz Haksever, açık kalan mikrofonun azizliğine uğramış, bir beton yığınına dönen Yassıada’da ortaya çıkan tabloyu sesli olarak ifade etmişti. Bu olayın ardından Oğuz Haksever’in NTV’deki görevi sona erdi.

Haberin Devamı
Demiral’ın 'bozkurt selamına' tepki: 'Taraftarı, takımı, ülkeyi böldü' Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Makas açıldı: Bankalar ne kadar faiz veriyor? Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler