Yavaş: Aciliyetimiz kavşak değil insanların aç kalmaması

Türkiye Emekliler Derneği’nde Konuşan Mansur Yavaş, "31 bin emekliye 6 aydır destek oluyoruz. Çeşitli adaylar da 'Biz de destek olacağız' demeye başladılar" dedi.

Abone ol

Deniz Berk

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Emekliler Derneği’ni (TÜED) ziyaret etti. TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

31 bin emekliye 6 aydır destek olduklarını belirten Yavaş, “Çeşitli adaylar da 'Biz de destek olacağız' demeye başladılar. Hatta halen görevde olan adaylarımız var. Biz orada da 5 bine yakın emekliye ayrıca destekte bulunuyoruz, 50 bine yakın da sosyal destekte bulunduğumuz vatandaşımız var hiçbirisini ayırmadan düzenli destekte bulunuyoruz. Ben şunu söyleyebilirim zaten görevdesiniz, hadi siz de bizim gibi emeklilere destek olmaya başlayın" dedi.

Yavaş, konuşmasının devamında emeklilerin mağduriyetleri konusunda asıl sorumluluğun hükümete ait olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Bunu söyleyen arkadaşlar, hükümete mensup adaylar. Her şeyden evvel madem emekliler bu kadar mağdur, siz de farkındasınız, burada sorumluluk hükümete düşer. Mutlaka hükümete başvurmalılar ve o desteğin bir an evvel sağlanıp emeklilerimizin insanca yaşamasının sağlanması lazım.”

‘ACİLİYETİMİZ KAVŞAK DEĞİL, İNSANLARIN AÇ KALMAMASI’

Konuşmasında belediyenin harcamalarında aciliyet sırasına göre hareket ettiklerine dikkat çeken ve en önemli aciliyetlerinin kentte yaşayan insanların aç kalmaması olduğunun altını çizen Mansur Yavaş, “Bir tarafta bu kadar ihtiyaç sahibi varken bir kavşağın eksik olması, bir yatırımın eksik olması hiç önemli değil. Zaten yok şu anda. Olmayan bir şeyin çok fazla problemi olmaz. Elbette onları da yapacağız ama bizim belediyecilik anlayışımızda aciliyet sırası vardır. Aciliyetlerden en önemlisi de kentte yaşayan insanların aç kalmaması, çocukların yatağına aç girmemesi, eğitiminden mahrum olmaması. Tüm dezavantajlı gruplara desteğimiz devam ediyor. Bu konuda Avrupa standardını yakalamış bulunuyoruz. Desteklerimiz bütçemizin yüzde 12'sine ulaştı. Avrupa'da da bu orandadır” ifadelerini kullandı.

‘VERİLEN İKRAMİYEYLE BİR KURBAN ALINIYORDU, ŞİMDİ ÇOK GERİDE’

Ziyarette konuşan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ise emeklilerin en çok sağlık kaynaklı sorunlardan sıkıntı çektiğini belirtti. Ergün, “Emeklinin bir ayağı hastanede, bir ayağı eczanede. Yıllardır emekliden muayene parası ve ilaç katkı payı kesiliyor. Bunların kaldırılmasını istiyoruz. Verilen ikramiyeyle bir kurban alınıyordu, şimdi çok geride. Bunun yeniden revize edilmesi lazım” dedi.

(HABER MERKEZİ)