Yavaş belediye araçlarının listesini yayımladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı kuruluşlardaki araçların plakaları belediyenin sitesinden yayımlandı. Uygulamayla hem usulsüz kullanımların tespitinin kolaylaşması hem de uyarı mekanizmasının devreye girmesi amaçlanıyor.

Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı bulunan kurumlarda kullanılan hizmet araçlarının tam listesi, belediyenin internet sitesinden yayımlandı. Belediye araçlarına Mansur Yavaş’ın talimatı sonrası "Hizmet Aracı" ibaresi konulacağı da açıklandı.

PLAKALAR İNTERNET SİTESİNDE

Göreve başlamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde kiralık araç sayısını bin 953’ten bin 251’e düşüren Yavaş, bu sayede yıllık ortalama 30 milyon lira tasarruf sağlayacaklarını kamuoyuna duyurdu.

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlükleri ile bağlı iştiraklerde kullanılan tüm hizmet araçlarının listesi de belediyenin internet sitesinde plakalarıyla birim birim nerelerde kullanıldığı bilgisiyle birlikte yayınladı. Başkentlilerin araçların hangi amaçla ve hangi birimler tarafından kullanıldığını görebilmesini sağlayacak uygulama sayesinde hem usulsüz kullanımların tespiti kolaylaşması hem de uyarı mekanizması devreye girmesi amaçlanıyor.

BELEDİYE ARAÇLARINA HİZMET ARACI GÖRSELİ

Yavaş'ın talimatıyla tüm hizmet araçlarının üzerine trafikteki diğer özel araçlardan ayırt edilebilmesi için 1 Şubat 2020 tarihinden itibaren “Hizmet Aracı” ibaresi konulacak. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerde kullanılan tüm araçlara yapıştırılacak görselle, araçların mesai saatleri dışında ya da özel amaçlı olarak kullanılmasının da önüne geçilecek. (DUVAR)