Mansur Yavaş: Kimsenin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok

Çin'in Ankara Büyükelçiliği’nin tepki gösterdiği ABB Başkanı Mansur Yavaş, "Kimsenin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ama insan olmanın gereğini yerine getirmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Abone ol

ANKARA- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, ‘Barın katliamı'nı anmak için yaptıkları sosyal medya paylaşımlarına Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabından bir açıklamayla tepki göstermişti.

Bunun ardından Çin Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve başta muhalefet partileri olmak üzere çok sayıda kesimden açıklamaya tepkiler yükselmişti. 

Mansur Yavaş konuya ilişkin ilk kez açıklama yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Uygur Türklerine ilişkin yaptığı açıklamalara değinen Yavaş, “Bir yerde mazlum feryadı yükseliyorsa veya daha önce yaşanmış bir katliamın bir daha yaşanmaması için insani duyarlılık oluşturulması gerekiyorsa bizler de insan olmanın gereğini yerine getirmek mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

'KONUYU PARTİLER VE SİYASET ÜSTÜ GÖRÜYORUZ'

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Nerede bir çocuk hak etmediği bir günahın vebalini yüklenmeye zorlanıyorsa, nerede bir kardeşimize ateş düşmüşse, nerede insanlığın yüzünü kara edecek bir uygulama söz konusuysa tarihte olduğu gibi bugün de Türk milletinin derdi olacaktır. Kimsenin iç işlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Ama bir yerde mazlum feryadı yükseliyorsa veya daha önce yaşanmış bir katliamın bir daha yaşanmaması için insani duyarlılık oluşturulması gerekiyorsa bizler de insan olmanın gereğini yerine getirmek mecburiyetinde olduğumuzu düşünüyoruz. Konuyu partiler veya siyaset üstü görerek Uygur Türklerine ilişkin tavrımıza destek veren tüm kişilere ve kurumlara teşekkür ediyorum.“ (DUVAR)