Yavru kediye işkence eden asker serbest

Erzincan'da askeri lojmanların önünde yavru kediye işkence eden kişinin er Taner H. olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan Taner H., çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu asker hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Erzincan'da er 25 yaşındaki Taner H.'nin askeri lojmanların nizamiyesinde yavru bir kediye işkence yaptığı görüntülerin sosyal medyada yer alması büyük tepkilere neden oldu.

Olay, dün Ordu Caddesi üzerindeki Erzincan askeri lojmanlarının nizamiyesinin önünde meydana geldi. Er Taner H., hafta sonu çarşı izni dönüşü nizamiye kapısında duran yavru kediyi önce yumruklayıp yere attı, daha sonra da tekmeledi. Kediye işkence güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Çevredekilerin ihbarı ve görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis harekete geçti. Kısa sürede yakalanan ve asker olduğu belirlenen Taner H'nin yapılan muayenesinde 221 promil alkollü çıktığı tespit edildi. Taner H., daha sonra teslim edildiği askeri inzibat tarafından gözaltına alındı.

Vahşet görüntülerinin sosyal medyada kısa süre içerisinde yayılmasının ardından başta Erzincanlılar olaya büyük tepki gösterildi. Görüntüyü izleyen birçok kişi akşam saatlerinde askeri lojmanların önüne gelerek, olayı gerçekleştiren askere ceza verilmesini istediler.

TERHİSİNE 3 GÜN KALMIŞ

Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada da ise erin, hafta sonu izninden alkollü döndüğü ve terhisine 3 gün kaldığı belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"03.12.2017 günü yazılı ve görsel medyada yayınlanan "Erzincan Orduevi'nde bir askerin kediye işkence yaptığıö ile ilgili haberler üzerine Valiliğimizce gerekli inceleme yapılmıştır. Yapılan inceleme neticesinde olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu askerliğini yapmakta olan Muhabere Er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin terhisine üç gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır."

SOYLU: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kendisine ulaşan bir Tweet mesajlarına, "Hemen tetkik ettiriyorum" yanıtını verdi. Bakan Soylu sosyal medya üzerinden ikinci açıklamasında, "Adli ve idari soruşturma başlatıldı, Erzincan Valimiz açıklama yapacak" ifadelerine yer verdi.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da ''03 Aralık 2017 tarihinde Erzincan Orduevi’nde meydana gelen ve sosyal medyada yer alan olayla ilgili olarak inceleme başlatılmıştır'' denildi.

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK

Er Taner H. bugün sabah saatlerinde Erzincan Adliyesi'ne getirildi. Şüpheli ilk ifadesinde, kendisinin de askerden önce İstanbul'daki evinde hayvan beslediğini iddia ederek, iki gün önce nişanlısından ayrıldığı için bunalıma girdiğini, hafta sonu izninde de aldığı alkolün etkisiyle yaptıklarını hatırlamadığını öne sürdü. Savcılık talimatıyla, Taner H., kanında uyuşturucu madde bulunup bulunmadığının tespit edilmesi için Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Askeri araçla hastaneye getirilen Taner H.'nin görüntüsünün alınmaması için hızla içeri sokuldu. Taner H., kan örnekleri alındıktan sonra yeniden adliyeye götürüldü.

Sulh Ceza Hakimliği, Taner H.'yi adli kontrol şartı ile serbest bıraktı. (ERZİNCAN-DHA)