Yaz depresyonunun 10 belirtisi

Yaz depresyonundan korunmak için uyku hijyeni ve yeme düzeni de sürecin yönetimi için oldukça önemlidir. Sosyal medyayı sınırlamak, uyku hijyeni ve duygusal yeme atakları açısından koruyucu olabilir.

DUVAR - Yaz döneminde depresyon sıklıkla görülüyor. Psikiyatrist Uz. Dr. Yalçın Kahya, yaz mevsiminde görülen depresyonla başa çıkmak için önerilerde bulundu. 

BİYOLOJİK DEĞİŞİKLİKLER ETKİLEYEBİLİYOR 

Özellikle mevsim geçişlerinde sirkadiyen ritimdeki değişiklikler yaz depresyonu açısından risk oluşturabilir. Biyolojik değişikliklerin yanında yaz mevsimi insanlara çoğu zaman ‘tatil’ çağrıştırır. Yaz mevsimi boyunca tatil ve eğlence beklentisi bazen sosyal nedenler, bazen ekonomik nedenler bazen de sağlık sorunları sebebiyle yerine getirilemeyebilir.

Haberin Devamı
Çarşamba günü akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Faiz oranları değişti: 1 milyon TL'nin getirisi güncellendi En güçlü pasaportlar belli oldu: Türkiye'nin sıralaması değişti İstanbulluların en çok göç ettiği şehirler: Fiyatlar uçacak İkinci elde en çok satışı olan SUV araçlar belli oldu BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler