TÜM YAZILARI
Selçuk bile hâlâ oynarken...
Yine koca bir yılın sonuna geldik. Hatta kocaman bir 10'luk dilimi daha geride kaldı 2000'lerin. Halbuki 2000'e girer girmez tüm dünyanın yerle bir olacağı dedikoduları hâlâ kulağımda yankılanıyor. Yerle bir oldu da biz mi farkında değiliz yoksa. Yoksa bu gidişler gidiş değil.
Çocuğu potansiyel tahrik olarak gören karanlık
Bir stadyumun doluluk oranını stadyumlara çocukların gelişini arttırarak sağlarsınız. Onları potansiyel suç ve tahrik unsuru olarak görerek değil.
Voleybolun zirvesinde Türkiye!
Voleybol kadınlar kıtalararası şampiyonasında en iyi 3 takımından ikisi yine Türkiye'dendi. Eczacıbaşı Vitra ve Vakıfbank takımları ikinci ve üçüncü sıraları alarak 4 sene üst üste dünyanın en iyi son 4 takımı arasında yer alma başarısını gösterdi.
Türkiye'ye EURO 2020 için final haritası
Tarihinde ilk kez direkt katılma hakkı kazandığı Avrupa Şampiyonası olan EURO 2020'nin açılış maçını yapmak da Türkiye'ye düştü. Rakipler İtalya, İsviçre ve Galler ise dişli ve güçlü. Ancak Türkiye'nin turnuva stratejisi doğru kurgulanırsa final oynama ihtimali ise çok güçlü.
Şenol Güneş: F Grubu'nu isterdim
Bükreş'te 30 Kasım akşamı gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası kura çekimi sonrasında Türkiye'nin rakipleri belli oldu. A Grubu'nda yer alacak olan Türkiye turnuvanın açılış maçını yapacak.
Jenerasyon yakalanmaz, yaratılır
A Milli Takım, tarihinin en iyi Avrupa Futbol Şampiyonası ön eleme sürecini geçirdi. Mevcut takımın başarısını tanımlarken yaygın olarak çok iyi bir jenerasyon yakalandığı söylense de eldeki takımın bir jenerasyon olduğunu söylemek zor.
Katkısız eleman Lucescu ve poh poh perileri
Tarihindeki en rahat eleme performansını geçiren milli takımın performansından tatmin olmayanlar var. Alınan sonucun ardından takımı tarihinin en iyisi olarak niteleyen de. İkisi de yanlış yaklaşımlar. Gelinen noktada başarının paydaşları arasında Lucescu'yu koymak ise yaşanan hafıza sıkıntısının sonucu.
Başarıya doğan jenerasyonun başarısı
Türkiye A Milli Takımı tarihinde ilk kez 1 maç kala bir şampiyonaya gitme hakkını kazandı. Başarıdaki en büyük sorumlulardan biri ise ele avuca sığmayan ve tutulamayan zaman.
Hakemlerin VAR'oluş sıkıntısı
Bugünlerde hakemlerin kafasında en çok dolaşan soru şu: VAR'a danışmak ya da VAR'a danışmamak. İşte bütün meseleleri bu...
Yerli ve genç futbolcu çok da yönetici yok!
Bu ülkede genç ve yetenekli futbolcu çok var da, onların dilinden anlayan antrenörü bulup yetiştirecek, gençleri A takıma hazırlayacak antrenörleri bulacak iyi yöneticiler yok.
Ey Türk futbolu bırak bu Romantizmi!
Ayakları yere basmayan çalıştırıcıların, futbolcuların, yöneticilerin hepsi iş Avrupa kupalarına geldiğinde büyük bir romantizm içinde kendini dev aynasında görerek henüz daha grupların belirlenmesi aşamasında adını finale yazıyor.
Siyaset futbola bulaşmasaydı iyiydi...
Tribünlerde yaşananı, tribünün sorunu olarak indirgediğimiz müddetçe çözülmesi gereken sorunlar olarak görünen şeyler kendini yeniden üreterek devam eder.
'Sarı Duvar' alkışlarla sunar: Kes Sesini!
Milli maç arasından yararlanarak yaşadığım şehre 100 kilometre uzakta olmasına karşın Dortmund'da oynanan Almanya-Arjantin maçındaydım. Gnabry şov, harika bir geri dönüş içeren maçın öncesindeki cesur olayın yaşanacağından bihaberdim.
Dünya Kupası da Katar da! Şimdiden vah!
Atletizm Şampiyonası'na tartışmalarla merhaba diyen Katar'ın başındaki daha büyük tehlike Dünya Kupası.
Futbolda toplumsal dönüşümün gecesi
Yılın en iyileri ödüllerinin verildiği gece FIFA, başına böyle gelebileceği bir şeyden haberdar mıydı bilinmez ancak 23 Eylül 2019 gecesi, futbolun içinde yaşanacak sosyal dönüşümün toplumsal düşünceyi etkileyip dönüştüreceği önümüzdeki 10 yılın ilk gecesiydi.
Spor dünyasının iklim kriziyle mücadelesi
Yerküre bu hızıyla ısınmaya devam ederse ömrümüzün azaldığı söyleniyor. Her sabah Açık Radyo'da Açık Gazete'de Ömer Madra'nın her sabah "35 yılımız kaldı“ cümlelerinin gerçekliği daha fazla yüzümüze çarpıyor. Peki iklim krizine bir hayli büyük 'katkısı' olan spor dünyası iklim kriziyle nasıl mücadele ediyor?
Yerli ve milli olarak tatminsizlik
Başarıya ulaşmak süreci iyi ve doğru tecrübe etmekle yerinde hamlelerden geçer. Geçtiğimiz 2-3 hafta sonunda ülkede spor adına ne tür adımlar atıldığını ve nasıl ilerlemeler kaydedildiğini görebiliriz. Eğer hiçbiri sizi tatmin etmiyorsa adınızı Moldova'ya 5 Andorra'ya 15 kulübüne yazdırabilirsiniz.
Dijitalleşmeyle gelen kırılgan kulüp kimlikleri
Dijitalleşmenin tüm dünyayı çepeçevrelemesi sonrasında, kulüplerin olur olmadık tarihleri, saatleri kutlama günleri olarak belirlemesi, belirli sayıları sahiplenmesiyle başladı her şey.
Bild mağduru Hamburglu Jatta
Var olan mâkul şüphe ancak konuyu araştırmaya yöneltir kesin bir yargıya varmaya ve onu haber yapmaya değil.
Kadınların katline duyarlılığınız(!) samimiyetsiz
Bir kadın daha katledildi sokak ortasında. Tüm spor camiası yine tepkisini dile getirdi. Şu iki cümledeki yine ve daha, ölümlerin bitmeyeceğini gösterilen tepkilerin de çözümsüzlükten başka bir şey olmadığının göstergesi.
Belki de Fatih Terim'den daha iyi biliyorumdur
Benim futbolu Fatih Terim'den daha iyi bilmediğimi söyleyen kişinin de en azından teknik direktör olması gerekmez mi? Değilse benim futbolu kimden daha iyi bilip bilmediğim yargısına nasıl varabiliyor?
Tarihi maçların şehri İstanbul
Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en büyük üçüncü finale ev sahipliği yaparak üçlemeyi tamamlayan İstanbul'da, birçok açıdan tarihe geçecek bir maç yaşandı. İlk defa kadın hakemlerin yönettiği Chelsea, Liverpool'un 2005'teki gibi geri dönüşüne izin vermedi. Süper Final önce uzatmalara, sonra da penaltılara gitti. Ve İstanbul'da kazanan yine Liverpool oldu!
Marka değerini düşüren TFF Başkanı
İlk icraatının ülke futbolunun marka değerini arttırmak olacağını açıklayan Nihat Özdemir, Cruyff'u bile kıskandıracak bir bilek hareketiyle herkesin belini kırıp terse yatırarak ülke futbolunun değerini düşüren TFF Başkanı oldu.
Muğlalı kadın futbolcular destek bekliyor
Jetgiller Futbol Takımı hem sportif açıdan hem de sosyal sorumluluk açısından ilk sezonunu başarıyla tamamladı. İkinci sezonlarında da devam etmeleri için desteklerinizi bekliyor.
Miş miş miş de muş muş muş
Sosyal medyada taraftarların da futbolcunun transferinin bir an evvel bitirilmesine dair ısrarlı bir talebi var. Yaklaşımlarına göre bu transfer için 6-7 milyon Euro hiçbir şeymiş. Hatta Falcao klasındaki, kariyerindeki bir oyuncuya bu paranın verilmesi normalmiş. Şampiyonlar Ligi'nden gelen parayla bu transfer çok kolayca halledilebilirmiş.
Okuduğumuzu anladık mı?
Futbolcular gelir, futbolcular gider, kalan tek şey oyundur. Onu da yakında ekranlardan izleyemeyeceğiz galiba.
Erkeklerin oyununu(!), Rapinoe bozacak
Hiç kadınların futbol maçlarını izlememiş biri maçların sıkıcı, taktikten uzak, uzaktan şutların hiç kaleyi bulmadığı, oyun estetiği adına hiçbir şeyin olmadığını düşünür. Aslında bilinçaltarında yatan ayrımcılıktır bunun nedeni.
Dijital kelepçeli açık hava hapishaneleri
“Futbol asla sadece futbol değildir” cümlesinin sadece bir kitap adı olmadığını, özellikle de arkadaşlarıma anlatamadığım için üzgünüm. Yine de yineleyeyim futbol asla ve sadece futbol değildir. Belki artık anlayan çıkar.
Büyük spor organizasyonları ve sıcaklar
Aynı anda bu kadar spor müsabakası olması, stres dolu dünyada herkes için biraz da olsa daha fazla serotonin demek. Fakat belki de ve muhtemelen de son dönemde yaşanan iklim krizi ve yüksek sıcakların nedeni de bizzat bu büyük spor organizasyonları.
İtalya'da şampiyon olan ilk Türk
Artık sadece genç futbolcu değil, antrenör de ihraç edebilen duruma geldi Türkiye. Geçtiğimiz hafta İtalya U15 liginde şampiyon olan A.S. Roma takımının başında bir Türk vardı.