Yeneroğlu: Bir bakan ömrünün Gülencilerle geçtiğini söyledi

Deva Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, görevdeki bir bakanın kendisine FETÖ ile ilgili "Benim ömrüm burada geçti" dediğini anlatarak, "'Hayatım orada geçti' diyen biri gayet rahat bakan olabiliyor. Ama sadece sohbetlerine katılmış insanlar terör örgütü üyeliğinden doğduklarına pişman edilebiliyorlar" dedi. Yeneroğlu ayrıca AK Parti'de birçok vekilin Türkiye'nin uçuruma gittiğini düşündüğünü öne sürdü.

Abone ol

DUVAR - DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AK Partili milletvekilleri arasında Türkiye'nin uçuruma gittiğini görenler olduğunu, ayrılanların hain ilan edileceklerini düşündüğünü söyledi. Yeneroğlu, bir kabine üyesinin FETÖ konusunda "Ömrüm bunların içinde geçti" dediğini anlattı.

'CİDDİ MANADA ENDİŞELİLER'

Karar TV'de konuşan Yeneroğlu, “Mağduriyetler, hukuksuzluk vs. konularında AK Partili vekiller neden duyarsız” sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“AK Parti’dekiler ayrılanların başına neler geldiğini görüyor. AK Parti’den ayrılınca hain ilan edileceklerini biliyorlar. FETÖ’cü olarak köşeye sıkıştırılabileceklerini, geçmişten bir şey çıkarılarak her türlü baskıyı göreceklerini biliyorlar. Dolayısıyla korkuyorlar. 18 yıllık iktidar beraberinde herkesi yozlaştırdı. Sadece sonuçta gücün kendisi o güçten menfaatlenen herkesi yozlaştırabiliyor. İktidar menfaatlerinden yararlanırken, bu haksızlıkları dile getirip ayrıldığı zaman çevresini de karşısına da alacak. İl, ilçe teşkilatını ikna etmesi gerekecek. İnsanlar ‘vuruyoruz, kaçıyoruz, uçuyoruz’ söylemi ile gerçeklerle alakası olmayan bir dünyada senaryolarla besleniyorlar. Bu ortam içerisinde insanlar gittikçe daha duygusal oluyor. Aslında oturup konuştuğunuz zaman akl-ı selim düşünüyorlar. Türkiye’nin nereye gittiğini, gidişatın uçuruma doğru olduğunu görüyorlar. Bakanlık yapmış, milletvekilliği yapan birçok arkadaşımından ben bunu duyuyorum. Ciddi manada endişeliler.

'700 BİN TERÖR ÖRGÜT ÜYESİ OLABİLİR Mİ?'

Yeneroğlu, 15 Temmuz sonrası en az 700 bin kişinin FETÖ mensubiyeti iddiasıyla terör soruşturması geçirdiğini söyleyerek, "Bu bile bir facia. Bir ülkede bu kadar mensubu bulunan bir örgüt varsa o ülke batmış demektir. Bir terör örgütünün yüz binlerce mensubu olmaz. Bir örnek vereceğim. Kişi astsubay, abisi, kız kardeşi bu örgütün içinde olduğu gerekçesiyle ihraç ediliyor. Kimse kusura bakmasın ama bu durumda olan bakan ve büyükelçi arkadaşlarımız var. Haksızlık karşısında benim başıma bir şey gelmesin diye susuyorlarsa haksızlığa destek veriyorlar demektir” diye konuştu.

Şu anda da görevinde devam eden bir bakanın Gülencileri kast ederek kendisine "Mustafa Bey siz bunları tanımazsınız. Benim ömrüm burada geçti" dediğini anlatan Yeneroğlu, "Evet sorunlardan birisi de bu 'Hayatım orada geçti' diyen biri gayet rahat Bakan olabiliyor. Ama sadece sohbetlerine katılmış, irşat faaliyetlerine katılmış insanlar terör örgütü üyeliğinden doğduklarına pişman edilebiliyorlar. Bu zalimlik değil de ne?" dedi.

Mustaf Yeneroğlu, birçok milletvekilinin Deva Partisi’ne geçmek istediğini de öne sürdü. (HABER MERKEZİ)