Yeni Asya yayın yönetmeninden CHP yanıtı

CHP öncülüğünde düzenlenen Adalet Kurultayı'na katılarak bir konuşma yapan Yeni Asya Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz gelen bazı tepkilere bugün köşesinde yanıt verdi.

Abone ol

DUVAR - CHP, Adalet Yürüyüşü’nün ardından Çanakkale’de Adalet Kurultayı düzenledi. Çok sayıda kişinin konuşmacı olarak katıldığı kurultayın en çok konuşulan isimlerinden biri ise Yeni Asya gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Eğitimde Adalet” adlı çalıştayda söz alan Güleçyüz, farklı dinlere ait dernekler kurulması konusunda yanındaki Risale-i Nur kitabından bölümler okumuş, Said Nursi’nin görüşlerini aktarmıştı. CHP’de Güleçyüz’ün konuşturulmasına ve yaptığı konuşmanın içeriğine tepkiler gelince Güleçyüz, tepkilere bugünkü köşesinde yanıt verdi. “Nurdan rahatsız olan yarasalar” başlıklı yazısında Güleçyüz şunları yazdı:

"CHP’nin Çanakkale’de düzenlediği Adalet Kurultayındaki Eğitimde İnanç Çalıştayında yaptığımız konuşmada Said Nursî’ye atıfla dile getirdiğimiz fikirler ve Risale-i Nur’dan okuduğumuz birkaç satır toplantıya katılanların yoğun ilgisiyle karşılanır ve olumlu yankılar uyandırırken, nurdan rahatsız olan yarasa tıynetindekileri rahatsız etti.

Tepkilerini yine son derece bayağı, seviyesiz, ahlak dışı, pespaye, aşağılık, iğrenç, bel altı küfür ve hakaretlerle açığa vurarak, düzeysizliklerini sergilediler."

'HALK TV'YE ÇIKMAMIZ DA KÜPLERE BİNDİRMİŞTİ'

Yazısında “Ramazan’da Kadir Akbaş ve Özdabak’la birlikte Halk TV’ye çıkmamız ve Hakan Aygün’ün programındaki konuşmalarımız da aynı çevreleri küplere bindirmişti” diyen Güleçyüz şöyle devam etti:

“Ardından Özdabak’la birlikte Adalet Yürüyüşüne katılan Döküler’in Kılıçdaroğlu’na Bediüzzaman’dan aktardığı ‘Umumun hukukuna hizmet hukukullah hükmündedir’ ifadesine CHP liderinin gösterdiği hüsn-ü kabul, yine aynı güruhu hop oturtup hop kaldırmaya yetmişti.

Daha öncesinde ise Nur Ener’in ‘Kürt sorunu’yla ilgili bir sorusu üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Bediüzzaman için ortaya koyduğu olumlu yaklaşıma ateş püskürmüşlerdi.

CHP politikalarındaki pozitif değişimin tarihe geçen en çarpıcı örneklerinden biri de, AKP iktidarında Risale-i Nur’a getirilen devlet tekelinin, anamuhalefet  partisi tarafından Anayasa Mahkemesine açılan dava sonucunda iptal edilmesiydi.

Sıraladığımız bu örnekler, Said Nursî’nin 1946 öncesinde dönemin CHP Genel Sekreteri ve eski İçişleri Bakanı Hilmi Uran’a yazdığı mektuptaki tavsiyelerin, 70 sene geçtikten sonra olumlu mâkes bulmaya başladığının güncel ve somut tezahürleri.

Önemli bir kısmı Perinçek taifesinden ve bir bölümü de CHP’nin bu olumlu değişime direnen bağnaz kesiminden gelen düzeysiz tepkileri, bir anlamda ‘safraları atma fırsatı’ olarak görmek lâzım.

Defaatle ifade ettiğimiz gibi, CHP’nin dinle ve milletin değerleriyle barışması, CHP’yi de aşan olumlu sonuçlarıyla genel siyaseti ve bütün Türkiye’yi rahatlatır.

‘CHP dinle ve milletle kavgalı kalsın ki…' hesabı yapanların da planını bozar.”