Yeni bir hayat düşlemişlerdi: 255 kimsesiz mezar...

Kendi ülkelerinden kaçarak yeni bir hayatı yaşamak için Van üzerinden Türkiye'ye gelen onlarca sığınmacı hayallerini gerçekleştiremeden hayata veda etti.

DUVAR - Türkiye, Orta Doğu, Güney Asya ve Doğu Afrika ülkelerinden gelip Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenler için kavşak noktası özelliği taşıyor. İran'a 295 kilometre sınırı olan Van da bu geçiş güzergahında bulunuyor. Ülkelerini çeşitli nedenlerden terk etmek zorunda kalıp Türkiye'ye giriş yapan göçmenler, çıktıkları yolculuğunda çoğu zaman göçmen kaçakçıları tarafından yarı yolda bırakılıyor. Bazıları bu yolculukta donarak, bazıları teknelerinin batmasıyla boğularak, bazıları ise trafik kazalarında hayatlarını kaybediyor.

Haberin Devamı
ÖTV tutarları değişti: Rakı, şarap ve biraya zam UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Uzmanı tek tek hesapladı: Her ay 2 bin 22 TL eksik aylık alacaklar Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Dünyanın en değerli 100 kadrosu belli oldu: Süper Lig'den 3 takım var