Yeni çağın gerçek öncüleri: En az yakan 10 şarj edilebilir hibrit

Hibrit satışları yüzde 156 artarak pazarda yüzde 15 paya ulaştı. 100 km’de 2 litrenin altında yakıt tüketimiyle elektrikli araçların en iyi alternatifi olan PHEV hibrit modellerse son sürat ilerliyor.

DUVAR - Elektrikli araçların uzun şarj süresi, istasyon ağının henüz çok yaygınlaşmaması ve kısıtlı menziline en iyi alternatifi şarj edilebilir hibrit araçlar oluşturuyor. Yeni araç pazarındaki tercih değişimi de bunu kanıtlıyor. Türkiye’de otomobil satışları, bu yıl sekiz aylık dönemde yüzde 3 artarak 605 bin adedi geçti. 95 bine yakın satışla hibrit araçlar pazarın 15,7’sini aldı. Bu geçen yıla göre tam yüzde 156’lık bir büyümeye tekabül ediyor. Böylece hibrit modeller, dizelleri sollayarak motor tipine göre en çok tercih edilen ikinci sınıf oldu.

Haberin Devamı
Son seçim anketi: Erdoğan tüm rakipleri karşısında kaybediyor Cem Garipoğlu’nun mezarındaki kanlı poşetin sırrı ortaya çıktı Barcelona, Real Madrid'i ezdi: Tarihi hezimette Arda Güler faktörü Türkiye'nin 'en iyi' 20 üniversitesi belli oldu BDDK açıkladı: Türkiye'nin en zengin 10 şehri belli oldu Tarım Bakanlığı'ndan yeni liste: Kırmızı et ve yoğurttan ne çıktı?