Özgür Çelik görevini Canan Kaftancıoğlu'ndan devraldı: Kongreler, kongre gününde biter

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik, görevi Canan Kaftancıoğlu'ndan devraldı. Çelik, "Kongreler, kongre gününde biterler. 39 ilçe başkanımızla yeniden İstanbul'dan umudu örgütleyeceğiz" dedşç

Abone ol

DUVAR - CHP'nin, 8 Ekim Pazar günü yapılan kongresinde İstanbul İl Başkanı seçilen Özgür Çelik, Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'ndan mazbatasını alarak göreve başladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Çelik, "Mazbatamızı aldık, evimize örgütümüzle kucaklaşmaya geliyoruz" ifadelerini kullandı.

'BUGÜN TARİHİ BİR GÜN'

Özgür Çelik, daha sonra CHP İstanbul İl Başkanlığı'na giderek görevini Canan Kaftancıoğlu'ndan devraldı.

"Bugün hep birlikte tarihi bir yolculuğa çıkıyoruz" diyen Çelik, "Kongre konuşmamda da ifade etmiştim. 'Seçim sonrasında yaptığım ziyaretlerde sokakta bir umutsuzluğu görüyorum, seçmenlerimizde bir kırgınlığın olduğunu görüyorum' demiştim. Hatta bugün Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na gittiğimizde, seçim kuruluna girerken 70 yaşın üzerinde bir hanımefendi önümü keserek, 'Ne olacak bizim bu kırılan umutlarımız. Bu dünyadan gözüm açık gideceğim. Lütfen çok çalışın. Ama umudumuz çok zayıf' dedi. Kendisine şunu ifade ettim; 'Asla umudunuzu kaybetmeyin, en zor zamanlarda bile umut vardır' dedim" ifadelerini kullandı.

Bugünü "tarihi bir gün" olarak nitelendiren Çelik, "Bütün zor zamanların bir çıkışı vardır. Bana göre bugün tarihi bir gün. Biz yeniden İstanbul'dan başlayarak tüm Türkiye'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığıyla, onun inancıyla umudu hep birlikte yeşerteceğiz. Bu topraklara sizlerle birlikte demokrasiyi getireceğiz" dedi. 

'BU BİR KİŞİNİN HİKAYESİ DEĞİL'

İlçe kongrelerinin de yakın tarihlerde yapıldığını hatırlatan Özgür Çelik, "Çok sayıda genç arkadaşımız göreve geldi. Tecrübeleri arkadaşlarımızın deneyimiyle, genç arkadaşlarımızın enerjisi birleşti. Bu hikaye bir kişinin hikayesi değil" ve şunları söyledi:

"Bu hikaye Çekmeköy'de 27 yaşındaki Melda başkanımızın hikayesi, 30 yaşında ama 4 yılı aşkın ilçe başkanlığı deneyimi olan Berker Esen'in hikayesi, çok deneyimli ama enerjisi yüksek Adalar İlçe Başkanımız Ercan Akpolat'ın hikayesi, çok deneyimli Arnavutköy İlçe Başkanımız Hüseyin Çelik'in hikayesi, Ataşehir'de Celal Yalçın'ın hikayesi, Avcılar'da Erdal Nas'ın hikayesi, 1 aydır rahatsızlık yaşayan ve ameliyatını kongre sonrasına bırakıp bizlerden saklayan Bağcılar'da Murat Sönmez başkanımızın hikayesi, partinin gençlik kollarından yetişmiş 29 yaşında pırıl pırıl Bakırköy İlçe Başkanımız Gizem Başarır'ın hikayesi, Başakşehir'de Beyzade başkanımızın hikayesi, Bayrampaşa'da Hasan Mutlu başkanımızın hikayesi, 32 yaşındaki Ali Can Şen başkanımızın hikayesi, Beykoz'da Mahir Taştan başkanımızın hikayesi, Beylikdüzü'nde Mülayim Demirtaş'ın, Beyoğlu'nda Muharrem Bulut'un, Büyükçekmece'de Halis Çiçek'in, Çatalca'da Mehmet Çoban'ın, çok deneyimli Cemal başkanımızın, Esenyurt'ta Hüseyin Ergin'in, Eyüp'te Doğan Sarıtaş'ın, Fatih'te Soner Özimer'in, hem genç hem deneyimli Gaziosmanpaşa'da Hakan Bahçetepe'nin, Temel Akkoç'un, Kadıköy'de Ali Narin'in, Kağıthane'de Cihan başkanın, Kartal'da gencecik arkadaşımız Mert Polat'ın, Küçükçekmece'de deneyimli başkanımız Turgay Özcan'ın, Maltepe'de Kenan Otlu'nun, Pendik'te Niyazi başkanımızın, Sancaktepe'de Muharrem başkanımızın, Sarıyer'de Volkan başkanımızın, Sultanbeyli'de Özgür Erdem'in, Sultangazi'de Kemal başkanımızın, Şile'de genç arkadaşımız Aras Aslan'ın, Şişli'de Tamer Özcanlı'nın, Tuzla'da 29 yaşındaki Ali Eren Bingöl'ün, Ümraniye'de Hakan Kızılelma'nın, Üsküdar'da İbrahim Çağlar'ın, neredeyse 30 yıla yaklaşan ilçe başkanlığı tecrübesiyle hepimizin abisi Zeytinburnu'nda Metin Doğan'ın, kadın örgütümüzün öncüsü Yeşim başkanımızın, İstanbul'u titreten gençlerimizin Cem Aydın başkanımız ve yol arkadaşlarının hikayesi. Bu hikaye vefakar, cefakar İstanbul örgütümüzün hikayesi."

'KONGRELER, KONGRE GÜNÜNDE KALIR'

Partinin bütün ilçe başkanlarıyla birlikte çalışacaklarını vurgulayan Çelik, "Kongreler, kongre gününde biterler. Biz bu aşamadan sonra 39 ilçe başkanımızla, kadın örgütümüzle, gençlik örgütümüzle, milletvekillerimizle ve bütün değerli yol arkadaşlarımız birlikte bu hikayeyi yazacağız. Yeniden İstanbul'dan umudu örgütleyeceğiz. Mutlaka kazanacağız ve bu ülkeye barışı, demokrasiyi getireceğiz; yoksulluğu bitireceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)