Yeni emeklilik sistemi masada: 'Maaşlar harçlık olarak kalacak'

Milyonlarca emekli zamlı maaşlarının hesaplarına geçmesini beklerken emeklilik sistemi reformunun detaylarına dair de detaylar şekillenmeye başladı. Uzun prim günleri ve yüksek yaşlar geri dönüyor.

DUVAR - Enflasyon farkı, seyyanen zam ve kök maaş çıkmazıyla tartışmalara neden olan emeklilik sistemi için düğmeye basıldığı ve hükümetin çalışmalara başladığı belirtildi. Yeni sistemde emeklilik yaşının yükseltilerek sabitlenmesi ve prim gün sayısında da değişiklikler öngörülürken uzmanlar da kamuoyuna yansıyan adımları yorumluyor. Gazeteci Abdurrahman Yıldırım düzenlemenin son ana bırakılmaması gerektiğinin altını çizerek, " Son anda olursa daha sert düzenleme ortaya çıkıyor. Gelecekte alacağımız maaşlar harçlık olarak kalacak." uyarılarını yaptı.

Haberin Devamı
Cuma gününün akaryakıt fiyatları belli oldu: Benzin, motorin, LPG Rakamlar belli oldu: TL mevduatta 67 ayın rekoru geldi Emekliler dikkat: Bugün hesaplara yatıyor 500 TL'ye çıkan yurt dışı çıkış harcını kimler ödemeyecek: Belli oldu Temmuz ayının en ucuz sıfır araç listesi belli oldu Araba alacaklar dikkat: Hangi marka ve modele ÖTV indirimi geldi?