Yeni hükümette Ali Babacan da olacak mı?

Hükümette önümüzdeki geniş çaplı bir revizyona gidileceği konuşulurken, Ali Babacan da 'göreve gelebilecekler' arasında sayıldı. Babacan'ın 'ekonomi yönetimindeki dağınık ve uyumsuz yapıyı ortadan kaldıracağı' kulislerde konuşuluyor.

Abone ol

DUVAR - Ankara kulislerindeki 'hükümet toto'da son iddia Ali Babacan oldu! Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de adının geçtiği iddia edilen Babacan'la ilgili yeni iddia ise daha 'makul' görünüyor.

Dünya'dan Canan Sakarya'nın haberine göre, Ankara'da bu iddianın gerekçeleri ise, "ekonomide piyasalar için bir 'çıpa' olması, popülizmden uzak durması, bakanlığının son döneminde ortaya çıkan görüş ayrılıklarını, kamuoyu önünde tartışmak yerine müzakere ile çözme çabası, teknik kapasitesi ve birikimi" olarak sıralanıyor.

EKONOMİYİ UZUN SÜRE YÖNETTİ 

AK Parti’nin kurucu üyelerinden olan Ali Babacan, 2002’de kurulan 58. Hükümette ekonomiden sorumlu devlet bakanı oldu. Kabinenin en genç bakanı olarak önemli bir görevi üstlenen Babacan, 2007 yılında Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu. 2009 yılında Dışişleri Bakanlığı koltuğunu Ahmet Davutoğlu’na devredip bu kez Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin dümenine geçti. 2 yıllık Dışişleri Bakanlığı dönemi dışında hep ekonominin başında oldu.

Bütçe disiplini, Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılması, IMF’ye olan borçların sıfırlanması, para politikalarının belirlenmesinde Merkez Bankası’nın bağımsız bir enstrüman olarak kullanılması onun döneminde yapılan icraatlar oldu.

1 Kasım seçimlerinde adaylık başvurusu bile yapmadığı ancak son dakikada partisi tarafından Ankara 1. Bölgeden aday gösterildiği bilgisi kamuoyuna yansıdı. Yeniden ekonomi yönetiminde yer alması beklenen Babacan, o dönem Ahmet Davutoğlu kabinesinde yer almadı. Halen milletvekili olarak devam eden Ali Babacan, siyasette hep Abdullah Gül'e yakınlığı ile anıldı.