Yeni taksilere 'D segmenti' şartı

İstanbul'da artık yenilecek taksilerin rengi turkuaz veya siyah olacak. Araçlarını yenileyenlerin de D veya E segmenti alması gerekiyor.

Abone ol

DUVAR - İstanbul’da UKOME’nin aldığı yeni karara göre, 31 Mayıs itibariyle araç veya sahip değişikliği durumunda taksilere asgari D segmenti şartı getirildi. Yenilenecek araçların renkleri turkuaz ve UBER araçları gibi siyah renkte olacak.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, yeni dönemde taksilerin kalitesinin artacağını söyledi.

Gazete Habertürk'ün haberine göre ticari araçların ÖTV’siz yenilemesine imkân sağlayan usul ve esasların 2016’da Resmi Gazete’de yayımlandığını ve ÖTV’siz yenilemenin 30 Haziran 2019’a kadar geçerli olacağını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti: “İstanbul’da ticari taksi sayısı 18 bin adettir. Bugüne kadar ticari taksilerin 9 bini ÖTV’siz yenileme uygulamasından yararlandı. UKOME’de alınan karara göre, ÖTV’den yararlanmak isteyen araçların artık D veya E segmenti araç alması gerekiyor. Yine İstanbul’da 5 yaş sınırı olduğu hesaplanırsa 2022 yılında tüm taksilerimiz yüksel model konumuna gelmiş olacaktır. Bu yeni düzenlemeler ile taksici esnafımızın, İstanbul halkına yakışır kaliteli ve güvenli hizmet vereceği bir gerçektir.”