Yeniden Refah Partisi Adayı Mehmet Altınöz: Kazanacak adayım, niye çekileyim?

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz hedeflerinin birinci parti çıkmak olduğunu söyledi. Altınöz, Erdoğan için "94 ruhunu yaşaması mümkün değil" dedi.

İSTANBUL - 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde sürpriz yapması beklenen isimlerden, Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Mehmet Altınöz'le ittifaklar, seçim çalışmaları ve vaatleri hakkında konuştuk.

'ERDOĞAN'IN 94 RUHUNU YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Alacakları oy oranları ve partisinin son anda seçimden çekileceği iddialarını değerlendiren Altınöz, güncel siyasete dair önemli yorumlarda bulundu. Altınöz, partide '94 ruhu'nun yaşandığını vurguladı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da o ruhu yaşamak istediğini aktardı. AK Parti'nin İBB seçimleri için kullandığı "Yeniden İstanbul" sloganının kendilerine ait olduğunu belirten Altınöz, "Sayın cumhurbaşkanının o ruhu yaşaması mümkün değil. Onlar artık buradan kopmuş durumdalar. Çünkü sen 'Milli Görüş gömleğini çıkardım' dersen, o ruhu yaşayabilmen mümkün değil. Sen 'o gömleği çıkardım' diyorsun, sonra '94 ruhunu yaşayayım' diyorsun, bu mümkün değil" ifadelerini kullandı.

14 MAYIS İTTİFAKI NASIL YAPILDI?

Mehmet Altınöz AK Parti ile Yeniden Refah'ın bu seçimde ittifak yapmama gerekçelerini açıkladı. Toplum olarak cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yeniden irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Altınöz, 14 Mayıs'ta ittifak teklifinin AK Parti'den geldiğini söyledi. Altınöz ittifak süreçlerini şöyle anlattı:

 "14 Mayıs'ta yaptığımız protokolde hayata geçmesini istediğimiz 30 maddenin listesini AK Parti'ye verdik. İlk etapta olabileceğini söylediler. Adaylığımızın açıklanmasından önceki gün sayın Binali Yıldırım aradı ve 'Kusura bakmayın, imza atamayacağız' dedi. Karşılıklı teşekkür ettik."

O maddelerin uygulanmasını önemsediklerini ifade eden Altınöz, "Zaten hiçbirini hayata geçiremediler" dedi ve devam etti:

"İlk etapta 'hayır' dediler ve biz adaylığımızı ilan ettik. İmzaların YSK'ya verileceği son gün Sayın Cumhurbaşkanı, Genel Başkanımızı davet etti ve 'Arkadaşlar böyle söylemiş ama ben bunların hepsine imza atarım. Sorun yok. İmzayı ben atacağım' dedi. Biz de Türkiye'nin saadet ve selameti için yaptık, kendi adımıza değil."

YENİDEN REFAH BELEDİYE İSTEDİ Mİ?

Bu seçimde de ittifak talebinin AK Parti'den geldiğini vurgulayan Altınöz, kendilerine İstanbul, Ankara ve İzmir'de belediye meclis üyeliği teklif edildiğini belirtti. Altınöz, heyetler arası ilk görüşmede karşı tarafa teşekkür ettiklerini ve bu üyelikleri kendilerinin zaten kazanabildiklerini aktardıklarını söyledi. Altınöz şöyle devam etti:

"Burada yapılan görüşmelerde bizim arkadaşlarımız demişler ki 'Siz bize daha somut teklifler getirin.' Bu yerel seçimlerde sizi destekleyeceksek, bize daha somut teklifler getirmek durumundasınız. Neydi bu somut teklifler? Bazı yerlerde belediyelerin paylaşılması. Dışarıya yansıyanların birçoğu doğru değil. Kısmi olarak doğru cümleler var ama bu işin neden olmadığını gösteren bir şey değil."

YENİDEN REFAH'IN İSTEDİĞİ İDDİA EDİLEN İLLER

"Yeniden Refah Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı istedi mi?" sorusuna 'hayır' yanıtını veren Altınöz, "İl istenmedi, bazı illerle ilgili istişarelerde bulunuldu. Mesela bizim arkadaşlarımız demişler ki; 'Eğer siz bize bırakırsanız, bizim fikrimizi sorarsanız, biz örneğin Kocaeli'ni isteriz.' Neden? Çünkü Kocaeli büyük bir sanayi şehri. Milli Görüş de sanayi konusunda çok bilgi birikimi, tecrübesi olan bir hareket. Bu bakımdan, örneğin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ni bize verirseniz, burada Milli Görüş belediyeciliğini yaşatmak için bir çalışma yaparız.

İktidar partisinin destekleyicisi çok fazla medya grubu var. Bizim destekleyicimiz genel itibariyle sokaktaki vatandaş. Böyle olunca onlar medyayı kullanmak suretiyle bir bakıma 'Yeniden Refah Partisi hak etmediği kadar belediye istedi, o yüzden bu iş olmadı' noktasına getirmeye çalışıyorlar ama bunun yanlışlığını defalarca söyledim. Dedim ki hatta 'AK Parti yöneticilerinin bir kısmı bizimle kavga etmek istiyor.' Ama biz kavga etmek istemiyoruz. Biz kavga etmek istersek kavga edilir. Onlar bizimle kavga etmek istiyor ama biz kavga etmek istemiyoruz."

Altınöz, ülkedeki en büyük sorunun yoksulluk olduğunu vurgulayarak sözlerini bitirdi.

Baluken: Barış konusunda iktidar bileşenlerinin kafası karışık Sezgin Tanrıkulu anlatıyor: Operasyon başka belediyelere de sıçrar mı? Bahçeli'nin Öcalan çağrısı: Çözüm mü, tuzak mı? Meclis’te kapalı İsrail oturumu: Ceren Bayar, Ankara’dan aktardı Sinan Ateş davası: Çözüldü mü, kapandı mı? Afganistan’dan İspanya’ya ‘Türk Escobar’ Urfi Çetinkaya