Yenimahalle'de muhtarlara afet eğitimi

Yenimahalle Belediyesi, ilçedeki muhtar ve azalara yönelik 'İlk Yardım ve Afet Farkındalık' eğitimi düzenledi.

Abone ol

DUVAR - Afet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yıl boyunca birbirinden farklı eğitimlere ve seminerlere ev sahipliği yapan Yenimahalle Belediyesi, muhtar ve azalara yönelik “İlk Yardım ve Afet Farkındalık” eğitimi düzenledi.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen farkındalık eğitiminde Yenimahalle Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Zübeyit Yücel’in geçtiğimiz yıl Maraş ve Elbistan merkezli gerçekleşen ve çok sayıda ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat depremlerinde yapılan çalışmaları ve bilgisizlik nedeniyle karşılaşılan zorlukları aktarması ile başladı. Afet Eğitmeni Rana Kırılmazkaya ve İlk Yardım Eğitmeni Can Pınar Gökmen katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Eğitimde; afet nedir, doğal afetlerle ilgili kavramlar, afetlere karşı alınabilecek önlemler, afet ve acil durum çantası hazırlama, afet sonrası yapılması gerekenler ve afet çalışmalarına gönüllü olarak katılma durumunda dikkat edilmesi gereken hususlar gibi önemli konu başlıkları katılımcıların eşliği ile masaya yatırıldı. Doğal afetlerin öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerin sunum eşliğinde etraflıca anlatıldığı eğitim seminerinde, deprem, sel, heyelan, yangın, çığ gibi yaşamı tehdit eden olaylara karşı alınması gereken önlemler de eğitmenler tarafından katılımcılara aktarıldı.