Yerel parayla ticarete Rusya'dan destek

Rusya, yerel para birimiyle ticareti desteklerini duyurdu. Maliye Bakanı Anton Sulianov ise petrol ticaretinde yerel paralara geçme ihtimalini değerlendirdiklerini de ifade etti.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, ticareti yerel para birimleriyle yapma çağrısına Rusya açık kapı bıraktı. Reuters'in haberine göre Kremlin, bunu bütün ülkelerle gerçekleştirmek için çabaladıklarını söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov "Uluslararası ticarette milli para birimlerinin kullanılmasıyla ilgili uzun süredir çalışmalar yürütüyoruz. Rusya, Türkiye ile de milli para birimleriyle ticaret yapmak istiyor. Bu konu üzerinde titizlikle çalışılması gerekiyor" dedi.

Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Anton Sulianov da dün yaptığı açıklamada dolar dışındaki para birimlerinin kullanımını arttıracaklarını ifade etmişti. Siluanov, "Dolar yerine euro ve Çin yuanı gibi para birimlerinin kullanımını arttıracağız" demişti. Siluanov ayrıca petrol ticaretinde yerel paralara geçme ihtimalini değerlendirdiklerini de duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi ülkelerle ticaretin milli para birimleri üzerinden yapılmasının planlandığını söylemişti. Rusya Devlet Başkanı Putin de 'ABD'nin doları siyasi bir enstrüman olarak kullanmasını' eleştirmişti.

(HABER MERKEZİ)