Yeşil alanı yeşile boyadılar!

İzmir'de, Yaşar Kemal'in adının verildiği rekreasyon alanı, yeşillendirilmek yerine yeşile boyandı. Narlıdere'deki tesislerin açılışını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yapacak.

Abone ol

DUVAR - İzmir Narlıdere'de, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Yaşar Kemal'in adının verildiği rekreasyon alanının çevresindeki yamaçlar yeşile boyandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı alanın önümüzdeki günlerde yapılması planlanan açılış töreni öncesi, çevredeki yamaçlar yeşile boyanarak 'çirkin' görüntüye makyaj yapıldı.

DÜĞÜN SALONU VE KAFETERYALAR VAR

Narlıdere 2. İnönü Mahallesi'ndeki Beyaz Vadi'de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı “Yaşar Kemal Kültür Sanat Vadisi Rekreasyon Alanı”, 4 Kasım'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açılacak. 80 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen projede düğün salonları, kafeteryalar ve çeşitli  spor aktiviteleri için alanlar yer alıyor.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre, iki belediye tarafından "Prestij projesi" olarak tanıtılan ve toplam 7 milyon TL'ye mâl olması beklenen Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisi, bitki ve ağaçlarla yeşillendirilmek yerine, yeşil boya ile makyajlanarak açılış törenine hazırlanıyor. Akmayan tutkal boya ile yapıldığı söylenen uygulama alanın inşaatı sürecinde eğimli arazideki tepede yapılan kazıma ve teraslama sonrası kel kalan yamaçlar, açılış töreni öncesi yeşile boyandı. (Kaynak: Evrensel)