Yeşil Sol Parti: Bütçeden en az payı Çevre Bakanlığı alıyor

2022 Merkezi Bütçe Kanunu Teklifi'ni ekolojik açıdan değerlendiren Yeşil Sol Parti, 16 bakanlık içerisinde en az payı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın aldığına dikkat çekti.

Abone ol

İZMİR – Yeşil Sol Parti, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ni ekolojik açıdan değerlendirdi. Yapılan yazılı açıklamada var olan 16 bakanlık içinde bütçeden en az pay alan bakanlığın Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, 2021 yılı bütçesinde Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği Programı kapsamında bakanlığa ayrılan tahsisatın 1.824 milyon lira olduğu belirtildi. 2022 yılı bütçesinde bu programa ayrılan tahsisatın 2.652 milyon lira olduğu kaydedilen açıklamada, “Aslında 828 milyonluk çok küçük bir artışla bakanlığın adının değiştirilmesine paralel uygulamaların gerçekleştirilmesi sağlanamayacaktır. Bu, bakanlık adının değiştirilmesi dışında değişen bir durum olmadığının önemli kanıtlarından biridir” denildi. 

'FELAKETLERİN DAHA FAZLA YAŞANMASI BEKLENİRKEN ÖDENEK AYRILMAMASI EKSİKLİKTİR'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Program bazında baktığımızda, Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği ile Ormanların ve Doğanın Korunması programlarının Merkezi Bütçe içindeki paylarının tutar olarak artmış olsa bile oran olarak aynı kalmaya devam etmektedir İklim değişikliklerinin yaratacağı çevre felaketlerinin giderek daha fazla yaşanması beklenirken bu konuda yeterli ödeneğin ayrılmıyor olması önemli bir eksikliktir.” 

Değerlendirmelerin tamamına ise şu adresten ulaşılabilir: https://yesilsolparti.org/butcenin-ekolojik-acidan-degerlendirilmesi/ (DUVAR)