Yeşilbayır Mahallesi, Sakin Mahalle seçildi

Antalya Yeşilbayır Mahallesi, 'Cittaslow Metropol” projesi kapsamında Sakin Mahalle (Slow Neighborhood) programı için pilot mahalle olarak belirlendi. 

Abone ol

,DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Cittaslow (Sakin Şehirler) Ağı koordinasyonuyla yürütülen 'Cittaslow Metropol” projesi kapsamında Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır Mahallesi, Sakin Mahalle (Slow Neighborhood) programı için pilot mahalle olarak belirlendi. 

Yeşilbayır Mahallesi’nde yapılacak faaliyetleri planlamak ve yürütmek üzere yapılan toplantıda proje hakkında bilgi verilirken; Yeşilbayır Mahallesi’nde planlanan faaliyetlerin yol haritası belirlendi ve görev dağılımı yapıldı.

Başkan Muhittin Böcek’in Cittaslow Türkiye Koordinatörü seçildiğini hatırlatan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, şunları söyledi:

“Uluslararası Cittaslow Komitesine bir söz verdik, Yeşilbayır dosyamızı kriterlere uygun şekilde en kısa sürede tamamlayacağız. Uluslararası komitenin değerlendirmesinden sonra Cittaslow Metropol üyesi olacağız. Sakin Mahalle programını hayata geçirmemiz için hepimizin büyük çabası ve emeği olacak. Ayrıca Ekim ayında İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilecek Cittaslow Uluslararası Koordinatörler Toplantısı’nda, Muhittin Böcek Başkan’ımız Uluslararası düzeyde Başkan Yardımcılığı görevine önerilecek.”

Başkan Danışmanı Lokman Atasoy da Cittaslow ağının Antalya ve Türkiye’nin tanıtımının yanı sıra çevresel, yerel ve kültürel değerlerin korunmasına önemli katkılar sunan bir proje olduğuna dikkati çekti.