'Yeter ki ayrılmayın' düzenlemesi: BES'te kalana avantajlı kredi

BES'teki katılımcıların finansman ihtiyaçları nedeniyle sözleşmelerini sonlandırmak yerine sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmelerine yönelik düzenleme yapılacak.

DUVAR - Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısının yatırıldığı fonların borsaya yatırılabilecek kısmı yüzde 30'a çıkarıldı. Böylece buradaki paranın bir kısmı borsaya aktarıldı. Düzenlemeden kaynaklı olarak çoğu yatırımcı, biriktirilmiş paralarının buraya aktarılması nedeniyle tedirgin yaşandı. Bu gelişme sonrası BES'ten ayrılma gibi çoğu tartışma da gündemdeki yerini koruyor. Bu gelişmeler yaşanırken yeni bir 'düzenleme' haberi geldi. Bireysel Emeklilik Sistemi'ndeki (BES) katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebi ile sözleşmelerini sonlandırmak yerine BES birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasına geçildi. 

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?