Yetkililerden halka uyarı: Depresif ayıyla selfie çekmeyin

ABD'de sürücülerin yol kenarında gördükleri ayının fotoğraflarını çekmeye çalışması üzerine Şerif Ofisi, halktan 'stresli ve depresif' görünen hayvanla fotoğraf çekilmemelerini istedi.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida eyaletinde polis, halktan 'depresif' olduğunu söylediği siyah bir ayıyla özçekim (selfi) yapmamalarını istedi. Walton Şerifi, Santa Rosa Beach'teki karayolunun yanında bulunan ayının 'fotoğraf çektirme havasında olmadığının açık olduğunu' söyledi.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, Walton Şerif Ofisi, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, 'mutsuz' hayvanın 98 No'lu karayolunun kuzey kısmında olduğunu ve buraya geldikten kısa bir süre sonra sürücülerin dikkatini çektiğini kaydetti. Paylaşımda, "Ayıyı izleyenler onunla selfie çekmeye çalışıyordu ve o açık bir şekilde fotoğraf havasında değil. Ayı, ciddi stres emareleri gösteriyor" ifadelerine yer verildi. 

'STRESLİ VE DEPRESİF...'

Erkek ayıyı 'stresli ve depresif' sözleriyle tarif eden Şerif Ofisi, halktan ayılara, özellikle de 'bu koca çocuğun yaptığı gibi saldırganlık gösterenlere' yaklaşmamalarını istedi. 

Florida Balıkçılık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu (FWC) ekipleri, Walton County Şerif Ofisi'nin 'kalabalık bir insan grubunun ayının fotoğraflarını çekmek için durduğu' ihbarı üzerine bölgeye ekip gönderdi. Ayı, ekipler bölgeye gelmeden önce bir telefon direğinin yanında oturuyordu. FWC Sözcüsü, yetkililer ve memurlar olay yerine geldiğinde ayının buradan ayrılıp yakınlardaki ormanlık alana gittiğini anlattı.

Açıklamada, ayının yaralı gibi görünmediği, olasılıkla çok sıcakladığı ve yoluna devam etmeden önce dinleniyor olabileceği belirtildi. Sözcü, ayıların etrafının kalabalıklarca sarılmasının tavsiye edilmediğini belirterek, hayvanların savunmacı ve tehdit edici olabileceğine ve ayılara her zaman olabildiğince geniş bir alan sağlanması gerektiğine dikkat çekti. FCW'nin tahminlerine göre, Florida'da 4 bin 50 siyah ayı yaşıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)