Yetkin yazdı: Çürümenin sıradanlaşması ve Kızıl Ölümün Maskesi

Otellerin yılbaşı programları yapmasını eleştiren gazeteci Murat Yetkin, "Vatandaşların akraba, ya da arkadaşlar arasında buluşup birkaç saat hoşça vakit geçirmesinin, salgın nedeniyle -haksız bulmuyorum- yasaklandığı bir sırada parası olana yılbaşı partisi serbest mi oluyor şimdi? Bu çürümenin dik âlâsı değil mi?" dedi.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, yılbaşında kutlama kısıtlamasına karşın otellerin 4-5 günlük eğlence imkanı tanımasına değinirken, Kurban Bayramı'ndan sonrna korona virüsünün yeniden yükseldiğini hatırlattı.

Yetkin, Edgar Alan Poe'nun eseri Kızıl Ölümün Maskesi'ni hatırlattığı  'Çürümenin sıradanlaşması ve Kızıl Ölümün Maskesi' başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

 Hürriyet’te Osman Müftüoğlu’nun yazısında “Boğaz kıyısındaki oteller dahil” beş yıldızlı otellerin İstanbul ve Anadolu’ndan müşterilerine 4-5 gün boyunca otele kapanıp eğlenmeyi teklif etmesini “koronavirüs bayramı” olarak nitelediğini okuyunca Kızıl Ölümün Maskesi öyküsü geldi aklıma.
Barış Yarkadaş, TV100’de Ahu Özyurt’a bu otellerin arasında Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un otelinin de bulunduğunu söyledi. Ama yasalara çok saygılı oldukları için canlı müzik saat 22.00’de son bulacakmış. Vatandaşların akraba, ya da arkadaşlar arasında buluşup birkaç saat hoşça vakit geçirmesinin, salgın nedeniyle -haksız bulmuyorum- yasaklandığı bir sırada parası olana yılbaşı partisi serbest mi oluyor şimdi? Bu çürümenin dik âlâsı değil mi? Üstelik kendisi de AK Parti iktidarının bir üyesi olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın günlerdir bu otel partileri konusunda uyarmasına rağmen. Kurban Bayramı tatilinde her şey serbest kıvamına geçmenin hastalığın yeniden yayılmasına neden olduğunu kendisinden öğrenmiştik; o zaman da turizm lobisi etkili olmuştu.

YAZININ TAMAMI