YHT hatlarında 270 milyar TL’lik mali sapma

Kayseri-Ankara, Ankara-İzmir ve Adapazarı-Halkalı YHT hatlarındaki mali sapmanın 270 milyar TL’yi aştığı öğrenildi.

Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinesinde yapımına devam edilen yüksek hızlı tren hatlarındaki mali sapma, iktidarın kamu kaynaklarını kullanımına yönelik tutumunu bir kez daha kamuoyunun gündeme getirdi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; üç yüksek hızlı tren hattında yaşanan mali sapmanın 300 milyar TL’ye dayandığı öğrenildi. İktidarın plansızlığı nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinde karadelik oluşturan yüksek hızlı tren hatlarının mevcut durumuna dikkat çeken CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri-Ankara, Ankara-İzmir ve Adapazarı-Halkalı Yüksek Hızlı Tren (YHT) hatlarındaki mali sapmayı ortaya koydu.

Yatırım Programı’na 2026 olarak yazılan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı eski bakanı Adil Karaismailoğlu’nun 2027 olarak açıkladığı hattın tamamlanma yılı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından 2028 olarak duyuruldu. Hattın açılışında yaşanan gecikmenin büyük bir maliyet sapmasına neden olduğunu vurgulayan Genç, “2023’ün başında bu hattın maliyeti 26 milyar TL’ydi. Dolar kurunu hesap edersek 2028 yılına kadar bu hattın maliyetinin 93 milyar TL seviyesine çıktığını göreceğiz” dedi. (HABERİN TAMAMI)