Yıkılan okulun öğrencilerini yıkılacak okula göndermişler

İstanbul Valiliği'nin tahliye kararı verdiği Ayşe Ege Meslek Lisesi'ne, güçlendirme yapılacak Tevfik Sağlam Ortaokulu öğrencilerinin taşındığı ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Valiliği 18 Şubat’ta 93 okul için depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle tahliye kararı verdi. Bu okullar içinde yer alan Ayşe Ege Meslek Lisesi’ne, 2019'da hakkında güçlendirme kararı verilen Tevfik Sağlam Ortaokulu’nun öğrencilerin getirildiği ortaya çıktı.

BEŞİKTAŞ'TA 12 OKULUN SADECE BİRİ YAPILDI

T24’ten Hazar Dost'un haberine göre, Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Başkanı Ayfer Koçak, 2019'dan bu yana Beşiktaş bölgesinde 12 okulun sekizi için yıkım, dördü için onarım kararı alındığını, sadece bir okulun inşaatının tamamlandığını belirtti.

Koçak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın deprem hazırlık programını "plansız" olarak nitelendirdi ve yıkılacak okula öğrenci taşıma kararını şöyle anlattı: “Tevfik Sağlam Ortaokulu’na 2019’da yıkım kararı çıktı. Öğrenciler, Ayşe Ege Meslek Lisesi’nde eğitim görüyorlardı. Fakat pazartesi alınan kararla o okula da yıkım kararı çıktı. Tevfik Sağlam’daki tüm öğrenciler, Kasımpaşa Anadolu Lisesine taşındı” dedi. 

'BU İKİ OKUL ÖZEL ÖRNEK'

Koçak, hakların tahliye kararı verilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Profilo Meslek Lisesi’nin "özel iki örnek" olduğunu ifade etti. Koçak, iki okulda da 5 yılı aşkın süredir inşaat sürdüğünü belirterek “Bu okulların bahçeleri aynı zamanda afet toplanma alanı. Fakat yıllardır süren inşaat nedeniyle herhangi bir afet anında kullanılamazlar. Bahçelerinde şantiye kurulu çünkü” dedi.

Şişli EML’nin "güçlendirme çalışması" öncesinde altı bin öğrencisi olduğunu aktaran Koçak, yıllardır prefabrik binalarda eğitim verilmesi nedeniyle artık öğrencilerin okulu tercih etmediğini veya ayrıldığını söyledi. Şişli EML’de şu anda bin 900 öğrenci olduğunu kaydeden Koçak, “Yıkılmayan binalar metruk şekilde duruyor. Çocukların aktivite yapacağı alanlar kalmıyor. Alan olsa da zaman yok. Çünkü ikili eğitimde zaman olarak da ders dışı etkinlik şartları ortaya çıkmıyor” diye konuştu. Koçak, “Eğer derdimiz depreme hazırlıksa eğer bu süreçlerin tekrar değerlendirilmesi gerekiyor” dedi. (HABER MERKEZİ)